PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2014 | 3 |

Tytuł artykułu

Ekologiczna hodowla ryb w Polsce i na świecie

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Numer

3

Opis fizyczny

s.29-32,bibliogr.

Twórcy

  • Katedra Ichtiobiologii i Rybactwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Kraków

Bibliografia

  • Barszczewski J., Kaca E., Wojda R. 2010 - The environmental conditions and production results in organic and conventional system of carp breeding - J. Res. Appl. Agric. Engng, 55(3): 14-19.
  • FAO 2012. World review of fisheries and aquaculture. The state of Word fisheries and aquaculture, 3-148 http://www.fao.org/docrep/013/i1820e/i1820e.pdf
  • Guziur J., Wiśniewska A. 2009 - Panga (nareszcie na cenzurowanym) - Magazyn Przemysłu Rybnego. 6(72): 22-24.
  • Jansen P.A., Kristoffersen A.B., Viljugrein H., Jimenez D., Aldrin M., Stien A. 2012 - Sea lice as a density-dependent constraint to salmonid farming - Proc. R. Soc. B 279: 2330-2338. (doi:10.1098/rspb.2012.0084).
  • Juchniewicz M. 2012 - Po co nam GlobalGAP? - Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych, http://www.sprl.pl/userfiles/files/pdf/glo- balgap.pdf.
  • Ötles Y., Ozden O., Ötles S. 2010 - Organie fish production and the standards -Acta Sei. Pol., Technol. Aliment. 9(2): 125-131.
  • Pan Karp 2014 - Czy warto certyfikować produkcję karpi? - www.pankarprybacy.pl
  • Rozporządzenie Komisji (WE) nr 710/2009 z dnia 5 sierpnia 2009 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 889/2008 ustanawiające szczegółowe zasady wdrażania rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007 w odniesieniu do ustanowienia szczegółowych zasad dotyczących ekologicznej produkcji zwierzęcej w sektorze akwakultury i ekologicznej produkcji wodorostów morskich.
  • Tacon A., Brister D. 2002 - Organie aquaculture - current status and future prospects. Organie. Organie agriculture, environment and food security. (Red.) Nadia El-Hage Scialabba i Caroline Hattam. Environment and Natural Resources Seria 4, Rozdział 6, FAO, Rzym, s. 258.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-f5696bcc-9696-48fc-bce9-df9722196a6f
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.