Katedra Ichtiobiologii i Rybactwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie, Kraków
Bibliografia
Barszczewski J., Kaca E., Wojda R. 2010 - The environmental conditions and production results in organic and conventional system of carp breeding - J. Res. Appl. Agric. Engng, 55(3): 14-19.
FAO 2012. World review of fisheries and aquaculture. The state of Word fisheries and aquaculture, 3-148 http://www.fao.org/docrep/013/i1820e/i1820e.pdf
Guziur J., Wiśniewska A. 2009 - Panga (nareszcie na cenzurowanym) - Magazyn Przemysłu Rybnego. 6(72): 22-24.
Jansen P.A., Kristoffersen A.B., Viljugrein H., Jimenez D., Aldrin M., Stien A. 2012 - Sea lice as a density-dependent constraint to salmonid farming - Proc. R. Soc. B 279: 2330-2338. (doi:10.1098/rspb.2012.0084).
Juchniewicz M. 2012 - Po co nam GlobalGAP? - Stowarzyszenie Producentów Ryb Łososiowatych, http://www.sprl.pl/userfiles/files/pdf/glo- balgap.pdf.
Ötles Y., Ozden O., Ötles S. 2010 - Organie fish production and the standards -Acta Sei. Pol., Technol. Aliment. 9(2): 125-131.
Pan Karp 2014 - Czy warto certyfikować produkcję karpi? - www.pankarprybacy.pl
Rozporządzenie Komisji (WE) nr 710/2009 z dnia 5 sierpnia 2009 r. zmieniające rozporządzenie (WE) nr 889/2008 ustanawiające szczegółowe zasady wdrażania rozporządzenia Rady (WE) nr 834/2007 w odniesieniu do ustanowienia szczegółowych zasad dotyczących ekologicznej produkcji zwierzęcej w sektorze akwakultury i ekologicznej produkcji wodorostów morskich.
Tacon A., Brister D. 2002 - Organie aquaculture - current status and future prospects. Organie. Organie agriculture, environment and food security. (Red.) Nadia El-Hage Scialabba i Caroline Hattam. Environment and Natural Resources Seria 4, Rozdział 6, FAO, Rzym, s. 258.