PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1986 | 42 | 10 |

Tytuł artykułu

Kryteria jakości żywności

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Criteria of food quality

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

42

Numer

10

Opis fizyczny

s.597-600,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Higieny Żywności Zwierzęcego Pochodzenia, Wydział Weterynaryjny, Akademia Rolnicza w Lublinie, ul. Akademicka 12, 20-033 Lublin

Bibliografia

  • 1. Amerine M. A., Pangborn R. M., Roessler E. В.: Principles of sensory evaluation of food. Academic Press, New York — London. 1965.
  • 2. Baryłko-Pikielna N.: Zarys analizy sensoryczne żywności. WNT, Warszawa 1975.
  • 3. Glossary of terms used in ąuality control, ed. European Organization for Quality Control. Rotterdam 1965.
  • 4. Hofmann K.: Fleischwirtschaft 53, 485, 1973.
  • 5. Iwińska I.: Badanie, i ocena Jakości produktów spożyw­czych. PWE, Warszawa 1974.
  • 6. Johnson A. H., Peterson M. S.: Encyklopedia of Food Technology, Westport, AVI Publ. Comp. Inc. 1974.
  • 7. Juran J. M.: Quality control handbook. McGraw-Hill, New York—Toronto—London. 1962.
  • 8. Kramer A., Twigg B. A. : Fundamentals of Quality Con­trol for the Food Industry. Westport, AVI Publ. Comp. Inc. 1962.
  • 9. Polska Norma. Terminologia Ogólna. PN-80/N-30000. 1980.
  • 10. Prost E.: Higiena mięsa. PWRiL 1985.
  • 11. Scheibner a.: Mh. Vet. Med. 40, 30, 1985.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-e7e2255d-9492-44e8-8dd1-8b8ea0fe500b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.