PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2019 | 10 |
Tytuł artykułu

Możliwości w zakresie stosowania substancji dodatkowych w przetwórstwie mięsa

Autorzy
Warianty tytułu
EN
Possibilities in the application of food additives in meat processing
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W spełnieniu podstawowych oczekiwań konsumenta wobec żywności, czyli zapewnienia jej bezpieczeństwa, wygody i pełnej satysfakcji sensorycznej, szczególne znaczenie ma dzisiaj racjonalne stosowanie różnorodnych substancji dodatkowych. VJ pracy scharakteryzowano substancje dodatkowe stosowane w przetwórstwie mięsa, z uwzględnieniem aktów prawnych, które regulują stosowanie dodatków do żywności. Prawidłowa technologia przetwórstwa mięsa, w tym zabiegi związane ze stosowaniem dodatków, powinny mieć na celu zachowanie jego naturalnych, pożądanych przez konsumenta, cech jakościowych
EN
In meeting the consumer basic requirements toward food, it means ensuring its safety, convenience and full sensory satisfaction, the rational use of various food additives has particular importance today. The article presents food additives used in meat processing, including legislation which currently regulates usage of food additives. Proper meat processing technology, including treatments related to the use of additives, should preserve its natural quality characteristics desired by the consumer
Słowa kluczowe
PL
Wydawca
-
Czasopismo
Rocznik
Numer
10
Opis fizyczny
s.10,12-13
Twórcy
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-ca89f54e-f43a-45c3-a7cd-b7a9f648eb01
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.