PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1992 | 48 | 10 |

Tytuł artykułu

Zawartosc cholesterolu w tkance tluszczowej i miesniowej swin czystych ras i ich krzyzowek

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

EN
The purpose of the work was to determine the content of fat and cholesterol in the muscle and fat tissues of pure breed pigs — Large White Polish and Duroc and their cross-breeds. The examinations were carried out on three kinds of fat tissue, i.e. periintestinal fat, subperitoneal fat and backfat and the muscle tissue. It was found that cross-breeding influenced a decrease of fat in carcasses and its amount in all the groups of pigs with different contribution of Duroc breed. Besides, it was stated that the content of cholesterol both in the muscle and fat tissues derived from cross-breeds was statistically lower than that in the tissues originated from Large White Polish breed.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

48

Numer

10

Opis fizyczny

s.464-465,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Akademia Rolniczo-Techniczna, 10-723 Olsztyn-Kortowo
autor
autor

Bibliografia

  • 1. Bohac C. E., Rhee K. S.: Meat Sci. 23, 71, 1988.
  • 2. Budsławski J., Drabent Z.: Metody analizy żywności. WNT, Warszawa, 1972.
  • 3. Folch J., Lees M., Sloane Stanley G. H.: J. Biol. Chem. 226, 497, 1957.
  • 4. Grela E.: Medycyna Wet. 40, 473, 1984.
  • 5. Grudniewska B., Jarczyk A., Wajda St., Milewska W., Groszkowska A., Eljasiak J., Denaburski J., Kozera W.: Sprawdzenie z tematu badawczego CPBR 10.17.51/VII, Katedra Hodowli Trzody Chlewnej ART, Olsztyn, 1990.
  • 6. Pikul J.: Gosp. mięs. 8, 16, 1986.
  • 7. Pikul J.: Gosp. mięs. 9—10, 30, 1986.
  • 8. Rhee K. S., Dutson T. R., Smith G. C., Hostetler R. L., Reiser R.: J. Fd Sci. 47, 716, 1982.
  • 9. Searcy R. L., Bergquist L. M.: Clin, Chim. Acta 6, 192, 1960.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-f57edbef-dab3-4de5-9bfd-18b4b79131a8
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.