PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2007 | 61 | 06 |
Tytuł artykułu

Higiena personelu a bezpieczenstwo zdrowotne zywnosci

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Pracownik przemieszczający się w zakładzie produkcyjnym może przyczyniać się do powstawania zanieczyszczeń. Odpowiednia higiena personelu zapobiega rozprzestrzenianiu się zanieczyszczeń i sprzyja zapewnieniu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. W wielu zakładach przemysłu spożywczego traktuje się ją jako krytyczny punkt kontrolny (CCP). W artykule omówiono zanieczyszczenia, działania zapobiegawcze, sposób monitorowania oraz działania korygujące dla tego CCP
EN
Worker, who moves between various environments, can be reservoir of pollution. Proper hygiene prevents dirt propagation and promotes assurance food safety. In many food processes personal hygiene is critical control point. In this article safety hazards, control measures, monitoring and corrective actions for this CCP are presented.
Wydawca
-
Rocznik
Tom
61
Numer
06
Opis fizyczny
s.38-40,tab.
Twórcy
autor
  • Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-929852ba-b34d-42c2-95cd-c49a2ea9c834
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.