PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1993 | 351 |
Tytuł artykułu

Bezpieczenstwo zywnosciowe na poziomie gospodarstw domowych

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wydawca
-
Rocznik
Tom
351
Opis fizyczny
s.36,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Bibliografia
  • 1. Berger S., Kowrygo B.: Programy wyżywienia i wskazania żywieniowe w wybranych krajach rozwiniętych. Maszynopis powielany. Instytut Żywienia Człowieka SGGW, Warszawa 1991.
  • 2. Compendium on diet and health in Europe. World Health Organization, Regional Office for Europe. Copenhagen 1990.
  • 3. Chmielewska B.: Spożycie żywności w rodzinach rolników indywidualnych. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, Nr 1—3, 1992.
  • 4. Granowska-Senger A., Świstak E., Konopka J., Ludwicka M.: Modele wyżywienia różnych grup ludności. Maszynopis powielony, Warszawa 1991.
  • 5. Bulbicka B., Michna W., Chmielewska B.: Raport o zmianach i stanie wyżywienia oraz bezpieczeństwie żywnościowym Polski, lata 1980-1992. Wyd. IERiGŻ, Warszawa 1993.
  • 6. Informacja o wybranych elementach warunków życia w I—IV kwartale 1992 r. (dane wstępne). Informacje i Opracowania Statystyczne. GUS, Warszawa 1993 s. 25.
  • 7. Kelly M.: Anthropometry as an indicator of access to food in populations prone to famine. Food Policy No 6, 1992.
  • 8. Kennedy E., Haddad L.: Food security and nutrition 1971-1991. Lessons learned and future priorities. Food Policy No 1, 1992.
  • 9. Kordos J.: Poverty measurement in Poland. W: Poverty measurement fur economies in transition in Eastern European Countries, Polish Statistical Association. GUS, Warszawa 1992. Major issues for nutrition strategies FAO/WHO. International Conference on Nutrition: Nutrition and development - a global assessment 1992. Wyd. FAO 1992.
  • 10. Michna W.: Bezpieczeństwo żywnościowe i polityka rolna Polski na przełomie XX i XXI wieku. Wyd. Fundacja im. Friedricha Eberta w Polsce, Warszawa 1992.
  • 11. Michna W., Gulbicka B., Chmielewska B.: Raport o tendencjach zmian oraz stanie wyżywienia społeczeństwa w latach 1980-1991. Studia i Monografie, Nr 64, IERiGŻ, Warszawa 1992.
  • 12. Niedziałek Z.: Średniookresowe normy żywienia i wyżywienia dla ludności ogółem oraz podstawowych grup społeczno—ekonomicznych gospodarstw domowych w Polsce. Maszynopis powielony, IŻŻ, Warszawa 1988.
  • 13. Niedziałek Z., Sekuła W., Figurska K., Morawska M.: Spożycie i wydatki na żywności w gospodarstwach pracowniczych w świetle norm żywienia i wyżywienia. Przegląd Statystyczny 12/1992.
  • 14. Surgeon General s Report on Nutrition and Health. US Department of Health and Human Services. Washington 1938.
  • 15. Roczniki Statystyczne GUS z kolejnych lat.
  • 16. Szczygieł A,. Bułhak-Juchymczyk B., Nowicka L., Szostak W.B.: Normy żywienia i wyżywienia. Cz. X. Normy Żywienia. Wyd. IŻŻ, Warszawa 1987.
  • 17. Szczygieł A., Nowicka L., Bułhak-Juchymczyk B., Szostak W.B.: Normy żywienia i wyżywienia. Cz. II. Normy wyżywienia, modele racji pokarmowych. Wyd. IŻŻ, Warszawa 1987.
  • 18. Ziemiański S.: Teoria racjonalnego żywienia i jej ewolucja. IŻŻ, Warszawa 1991. Maszynopis powielony.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-article-8ec9cb80-6a5d-48d7-b38f-05635fad7424
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.