PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1996 | 50 | 07 |

Tytuł artykułu

Ksztalcenie w dziedzinie nauki o zywnosci i technologii we Wloszech

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule przedstawiono historyczny zarys nauczania technologii i nauki o żywności we Włoszech. Autorzy przedstawili stan obecny nauczania i różne kierunki rozwijane we włoskich uniwersytetach. Zwrócono uwagę na zmiany następujące w przemyśle i wymuszające elastyczność programów nauczania. Przedstawiono również główne kierunki nauczania technologii i nauki o żywności w najbliższej przyszłości, które powinny zaspokoić oczekiwania przemysłu.
EN
The paper presents a historical background of development of education in food science and technology in Italy. The authors present a present state of education and degress offered by Italian universitties in the field of food science and technology. The changes taking place in food industry are emphasised and the need for flexible education programmes is stressed. Future orientation of education programmes in food science and technology is presented.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

50

Numer

07

Opis fizyczny

s.5-7,30,rys.

Twórcy

autor
autor

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-article-3db0b6d8-bc68-4b32-b85e-6a28a99546ac
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.