PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2013 | 57 | 07-08 |

Tytuł artykułu

Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Capacity reduction as a measure of stability of beer flavor

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

57

Numer

Opis fizyczny

s.8,11,bibliogr.

Twórcy

Bibliografia

  • 1. Kaneda H. i in.: 1988. Detection of Free Radicals in Beer Oxidation. J. Food Sci., 53.
  • 2. Back W. i in. 2001. Das antioxidative Potenzial von Bier Brauwelt 6/7.
  • 3. Brand-Williams W., Cuvelier M. E. and Berset C.: 1995. Use of free radical method to evaluate antioxidant activity. Food Science and Technology 28.
  • 4. Kaneda H. i in.: 1995. Reducing Activity and Flavor Stability of Beer MBAA Tech. Quart., 32.
  • 5. Forster C. i in: 1999. Untersuchungen zur Geschmacksstabilitat i/on Bier mittels Elektronenspinresonanz-Spektroskopie. Monatsschrift fur Brauwissenschaft 5/6.
  • 6. Bossendorfer B i in.: 2001. Ein Beitrag zur Geschmaacksstabilitat des Bieres. Brauwelt 27/28.
  • 7. Bossendorfer B. i in.: 1999. Ergenazende Untersuchungen zur Anilinzahl. Brauwelt 48.
  • 8. Kaneda H. i in.: 1991. Role of active oxygens on deteriaton of beer flavor Proc. Congr. Eur. Brew. Conv.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-93de2ab0-bb72-4eb6-8150-609075c01ab5
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.