Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
2013
|
57
|
07-08
|
Tytuł artykułu
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Autorzy
Baranowski K.
Warianty tytułu
EN
Capacity reduction as a measure of stability of beer flavor
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
piwo
przechowywanie
zmiany przechowalnicze
cechy sensoryczne
smakowitosc
zapach
goryczka
stabilnosc smakowo-zapachowa
spektrofotometria
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny
Rocznik
2013
Tom
57
Numer
07-08
Opis fizyczny
s.8,11,bibliogr.
Twórcy
autor
Baranowski K.
Bibliografia
1. Kaneda H. i in.: 1988. Detection of Free Radicals in Beer Oxidation. J. Food Sci., 53.
2. Back W. i in. 2001. Das antioxidative Potenzial von Bier Brauwelt 6/7.
3. Brand-Williams W., Cuvelier M. E. and Berset C.: 1995. Use of free radical method to evaluate antioxidant activity. Food Science and Technology 28.
4. Kaneda H. i in.: 1995. Reducing Activity and Flavor Stability of Beer MBAA Tech. Quart., 32.
5. Forster C. i in: 1999. Untersuchungen zur Geschmacksstabilitat i/on Bier mittels Elektronenspinresonanz-Spektroskopie. Monatsschrift fur Brauwissenschaft 5/6.
6. Bossendorfer B i in.: 2001. Ein Beitrag zur Geschmaacksstabilitat des Bieres. Brauwelt 27/28.
7. Bossendorfer B. i in.: 1999. Ergenazende Untersuchungen zur Anilinzahl. Brauwelt 48.
8. Kaneda H. i in.: 1991. Role of active oxygens on deteriaton of beer flavor Proc. Congr. Eur. Brew. Conv.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-93de2ab0-bb72-4eb6-8150-609075c01ab5
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.