PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2002 | 04 | 5 |
Tytuł artykułu

Przystosowanie przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego do nowych warunków gospodarczych

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
The food industry to new economic situation adjustment
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Przedstawiono problemy przystosowania przedsiębiorstw przetwórstwa rolno-spożywczego do zmian w okresie wprowadzenia gospodarki rynkowej. Przeanalizowano sytuację oraz działania podjęte przez dziewięć przedsiębiorstw w województwie świętokrzyskim.
EN
In the paper the mine problems of adjustment the food industry sector have been presented, especially in time of polish economy transformation. The situation and reaction in nine enterprises located in Świętokrzyskie region have been analysed.
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
04
Numer
5
Opis fizyczny
s.105-112,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Wyższa Szkoła Biznesui i Przedsiębiorczości w Ostrowcu Świętokrzyskim, ul.Zygmuntówka 47, 27-400 Ostrowiec
Bibliografia
  • Klepacki B., Łowicka A. (2001): Zachowania przedsiębiorstw agrobiznesu wobec wyzwań gospodarki rynkowej. Roczniki Naukowe SERIA, t. III, Z. 5.
  • Woś A. (1998): Rolnictwo polskie w okresie transformacji systemowej (1989-1997). IERiGŻ, Warszawa.
  • Wróbel S. (1998): Polska w procesie przeobrażeń ustrojowych. Wyd. Śląsk, Katowice.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-83e7a310-7979-4d63-91b3-9d151d50460c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.