PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2015 | 69 | 12 |

Tytuł artykułu

Kuchnia szpitalna. Organizacja żywienia szpitalnego

Autorzy

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

69

Numer

12

Opis fizyczny

s.6-8,fot.,bibliogr.

Twórcy

  • Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa

Bibliografia

  • 1.Cassee E„ ReulandR. (1983): The management hospitality. Pergamon Press Ltd.
  • 2.Codex Alimentarius: Food Hygiene Basic Text, CAC/RCP1-1969, Rev. 4 (2003).
  • 3.Grzesińska W., (2007): Szpital od kuchni I. Przegląd Gastronomiczny, 12, str. 5-6.
  • 4.Grzesińska W., (2008a): Szpital od kuchni II. Przegląd Gastronomiczny, 1, str. 4-6.
  • 5.Grzesińska W., (2008b): Szpital od kuchni III. Przegląd Gastronomiczny, 2, str. 7-8.
  • 6.Grzesińska W, (2012): Zasady funkcjonalnego rozwiązania przestrzennego zakładów gastronomicznych w: Grzesińska W. [red.]: Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych, Wydawnictwo SGGW, 2012, s. 32-41.
  • 7.Hartwell J. H. i Edwards A. S. J. (2003): A comparative analysis of plater and bulk trolley hospital food service systems. Food Service Technology, t. 3, 3-4, s. 133-142.
  • 8.Hartwell H., Edwards J. (2007): A preliminary assessment of two hospital food service systems using parameters of food safety and consumer opinion. Worshipful Company of Cooks Centre for Culinary Research, Bournemouth University, England.
  • 9.Hartwell H., Edwards J., Beavis J. (2006): Plate versus bulk trolley food service in a hospital: comparison of patients" satisfaction. Centre for Foodservice Research, Bournemouth University.
  • 10.Harvey J. (1977): Meal Distribution Equipment for Institutions and Health Care Feeding, [wj: Glew G. (red.): Catering Equipment and Systems Design. Applied Science Publishers Ltd., London.
  • 11.Najwyższa Izba Kontroli, Delegatura w Krakowie (2009): Informacja o wynikach kontroli żywienia i utrzymania czystości w szpitalach publicznych.
  • 12.Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12.04.2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz.U. Nr 75, poz. 690, z 2002 г.).
  • 13.Sullivan С. (1990): Management of medical foodservice. Van Nostrand Reinhold Company, New York.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-4ddeb55e-690a-42af-81c4-2616fa85a98b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.