Katedra Technologii Gastronomicznej i Higieny Żywności, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
Bibliografia
1.Cassee E„ ReulandR. (1983): The management hospitality. Pergamon Press Ltd.
3.Grzesińska W., (2007): Szpital od kuchni I. Przegląd Gastronomiczny, 12, str. 5-6.
4.Grzesińska W., (2008a): Szpital od kuchni II. Przegląd Gastronomiczny, 1, str. 4-6.
5.Grzesińska W., (2008b): Szpital od kuchni III. Przegląd Gastronomiczny, 2, str. 7-8.
6.Grzesińska W, (2012): Zasady funkcjonalnego rozwiązania przestrzennego zakładów gastronomicznych w: Grzesińska W. [red.]: Technologiczne projektowanie zakładów gastronomicznych, Wydawnictwo SGGW, 2012, s. 32-41.
7.Hartwell J. H. i Edwards A. S. J. (2003): A comparative analysis of plater and bulk trolley hospital food service systems. Food Service Technology, t. 3, 3-4, s. 133-142.
8.Hartwell H., Edwards J. (2007): A preliminary assessment of two hospital food service systems using parameters of food safety and consumer opinion. Worshipful Company of Cooks Centre for Culinary Research, Bournemouth University, England.
9.Hartwell H., Edwards J., Beavis J. (2006): Plate versus bulk trolley food service in a hospital: comparison of patients" satisfaction. Centre for Foodservice Research, Bournemouth University.
10.Harvey J. (1977): Meal Distribution Equipment for Institutions and Health Care Feeding, [wj: Glew G. (red.): Catering Equipment and Systems Design. Applied Science Publishers Ltd., London.
11.Najwyższa Izba Kontroli, Delegatura w Krakowie (2009): Informacja o wynikach kontroli żywienia i utrzymania czystości w szpitalach publicznych.
12.Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 12.04.2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie. (Dz.U. Nr 75, poz. 690, z 2002 г.).
13.Sullivan С. (1990): Management of medical foodservice. Van Nostrand Reinhold Company, New York.