PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 02 |

Tytuł artykułu

Badanie przydatności grysu sojowego do celów spożywczych

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

02

Opis fizyczny

s.45-47,rys.,tab.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Instytut Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
autor
  • Instytut Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
autor
  • Instytut Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa

Bibliografia

  • [1] A.O.C.S. Norma BA 10-65 cor. 1979.
  • [2] BN-86/8050-04.
  • [3] Cukroprojekt. BPPC - Warszawa. Dokumentacja techniczna linii dla Kujawskich Zakładów Przemysłu Tłuszczowego do produkcji odtłuszczonych grysów i mąki sojowej. Warszawa 1985.
  • [4] HUDSON B.J.F.: Developments in food proteins - 2. Applied Science Publication, London 1983.
  • [5] JACÓRZYŃSKI В.: Oligosacharydy jako czynniki ograniczające wartość żywieniową nasion roślin strączkowych. IŻŻ, Warszawa 1986.
  • [6] JACÓRZYŃSKI В.: Przemysł Spożywczy 1988, 11, 323.
  • [7] KOŁODZIEJSKI K.: Ciastkarstwo. Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego. Warszawa 1966.
  • [8] KUMOSIŃSKI T.F.: J. Agric. Food Chem. 1988, 36, 669-672.
  • [9] Minister Zdrowia i Opieki Społecznej. Zarządzenie Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej w sprawie wykazu substancji dodatkowych i zanieczyszczeń technicznej w środowiskach spożywczych i używkach oraz na ich powierzchni. Monitor Polski Nr 39, 1985.
  • [10] PN 73/A-74015.
  • [11] RUTKOWSKA A., KOZŁOWSKA H.: Preparaty żywnościowe z białka roślinnego. WNT, Warszawa 1981.
  • [12] Stayley Protein: Division. Raport. Chicago 1980.
  • [13] ŚWIDERSKI F., ZALEWSKA В., BYTNEROWICZ В., PARASKA W.: Soja i inne rośliny strączkowe. Wyd. SGGW-AR. Warszawa 1988.
  • [14] ŚWIDERSKI F. i in.: Popularyzacja spożycia produktów z nasion roślin strączkowych w żywieniu indywidualnym. Praca do Resortowego Programu Badawczo-Rozwojowego Nr 15. IŻŻ SGGW-AR, Warszawa 1988.
  • [15] URBANEK-KOZŁOWSKA В., FONBERG-BROKEE В.: Roczniki PZH 1977, 4, 377.
  • [16] WOLF W.J.: The edible oil seed protein situation. ISF-JOCS World Congress. Tokio 1988, 26-30.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-3a44483e-abbb-471d-88b9-e69dde60b4f2
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.