Instytut Żywienia Człowieka, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
Bibliografia
[1] A.O.C.S. Norma BA 10-65 cor. 1979.
[2] BN-86/8050-04.
[3] Cukroprojekt. BPPC - Warszawa. Dokumentacja techniczna linii dla Kujawskich Zakładów Przemysłu Tłuszczowego do produkcji odtłuszczonych grysów i mąki sojowej. Warszawa 1985.
[4] HUDSON B.J.F.: Developments in food proteins - 2. Applied Science Publication, London 1983.
[5] JACÓRZYŃSKI В.: Oligosacharydy jako czynniki ograniczające wartość żywieniową nasion roślin strączkowych. IŻŻ, Warszawa 1986.
[6] JACÓRZYŃSKI В.: Przemysł Spożywczy 1988, 11, 323.
[7] KOŁODZIEJSKI K.: Ciastkarstwo. Wydawnictwo Przemysłu Lekkiego i Spożywczego. Warszawa 1966.
[8] KUMOSIŃSKI T.F.: J. Agric. Food Chem. 1988, 36, 669-672.
[9] Minister Zdrowia i Opieki Społecznej. Zarządzenie Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej w sprawie wykazu substancji dodatkowych i zanieczyszczeń technicznej w środowiskach spożywczych i używkach oraz na ich powierzchni. Monitor Polski Nr 39, 1985.
[10] PN 73/A-74015.
[11] RUTKOWSKA A., KOZŁOWSKA H.: Preparaty żywnościowe z białka roślinnego. WNT, Warszawa 1981.
[12] Stayley Protein: Division. Raport. Chicago 1980.
[13] ŚWIDERSKI F., ZALEWSKA В., BYTNEROWICZ В., PARASKA W.: Soja i inne rośliny strączkowe. Wyd. SGGW-AR. Warszawa 1988.
[14] ŚWIDERSKI F. i in.: Popularyzacja spożycia produktów z nasion roślin strączkowych w żywieniu indywidualnym. Praca do Resortowego Programu Badawczo-Rozwojowego Nr 15. IŻŻ SGGW-AR, Warszawa 1988.