Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
1991
|
45
|
10
|
Tytuł artykułu
Mikrobiologiczna i organoleptyczna jakość sera gouda wyprodukowanego z mleka o różnym dodatku azotanu potasu
Autorzy
Przybylowski P.
,
Smiechowska M.
,
Steinka I.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
jakosc organoleptyczna
jakosc mikrobiologiczna
jakosc
sery
ser gouda
azotan potasu
Wydawca
-
Czasopismo
Przemysł Spożywczy
Rocznik
1991
Tom
45
Numer
10
Opis fizyczny
s.249-250,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Przybylowski P.
Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
autor
Smiechowska M.
Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
autor
Steinka I.
Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
Bibliografia
[1] BURBIANKA M., PLISZKA A.: Mikrobiologia żywności, 1983, PZWL, Warszawa.
[2] GALESLOOT Т.Е.: Netherland Milk Dairy J., 1961, 15, 68, 395.
[3] MASZKIEWICZ J., HILLER A.: Brom, Chem. Toksykol., 1988, 21, 2, 119.
[4] Materiały FIL/JDF: The use of Nitrate in Cheesmaking for Prevention of Clostridial Blowing. Results of a Conference of dairy experts held in Copenhagen, 1975, November 17.
[5] PLUTA A., GARGANISZ P., ZMARLICKI ST., GAWEŁ J.: Przem. Spoż. 1985, 39, 8—9, 303.
[6] PLUTA A., GAWEŁ J., ZMARLICKI ST.: Przegląd Mleczarski, 1985, 7, 25.
[7] PLUTA A., ZMARLICKI ST., GAWEŁ J., OSTROWSKI ST.: Przemysł Spożywczy, 1986, 41, 7—8—9, 166.
[8] Polska Norma: PN-77/A-86031, Mleko i przetwory mleczarskie. Badania mikrobiologiczne, 1977, PKN, Warszawa.
[9] Polska Norma: PN-73/A-86232, Mleko i przetwory mleczarskie. Sery, Metody badań, 1973, PKN, Warszawa.
[10] Polska Norma: PN-68/A86230, Mleko i przetwory mleczarskie. Sery podpuszczkowe dojrzewające, 1968, PKN, Warszawa.
[11] PRZYBYŁOWSKI P., KISZA J., KARŁOWSKI K., SAJKO W., JANICKA B., URBAŃSKA J.: Roczn. PZH, 1987, 37, 3, 206.
[12] PRZYBYŁOWSKI P., ŚMIECHOWSKA M., STEINKA I.: Roczn. PZH (w druku).
[13] ZAKRZEWSKI E., ZMARLICKI ST. GAWEŁ J., DĘBSKA J.: Przem. Spoż., 1984, 38, 8, 301.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-36da31bd-e28e-41ba-8711-97dfa59f2959
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.