PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | 45 | 10 |

Tytuł artykułu

Mikrobiologiczna i organoleptyczna jakość sera gouda wyprodukowanego z mleka o różnym dodatku azotanu potasu

Warianty tytułu

Języki publikacji

PL

Abstrakty

Wydawca

-

Rocznik

Tom

45

Numer

10

Opis fizyczny

s.249-250,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
  • Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
autor
  • Zakład Żywności i Żywienia na Statkach, Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia

Bibliografia

  • [1] BURBIANKA M., PLISZKA A.: Mikrobiologia żywności, 1983, PZWL, Warszawa.
  • [2] GALESLOOT Т.Е.: Netherland Milk Dairy J., 1961, 15, 68, 395.
  • [3] MASZKIEWICZ J., HILLER A.: Brom, Chem. Toksykol., 1988, 21, 2, 119.
  • [4] Materiały FIL/JDF: The use of Nitrate in Cheesmaking for Prevention of Clostridial Blowing. Results of a Conference of dairy experts held in Copenhagen, 1975, November 17.
  • [5] PLUTA A., GARGANISZ P., ZMARLICKI ST., GAWEŁ J.: Przem. Spoż. 1985, 39, 8—9, 303.
  • [6] PLUTA A., GAWEŁ J., ZMARLICKI ST.: Przegląd Mleczarski, 1985, 7, 25.
  • [7] PLUTA A., ZMARLICKI ST., GAWEŁ J., OSTROWSKI ST.: Przemysł Spożywczy, 1986, 41, 7—8—9, 166.
  • [8] Polska Norma: PN-77/A-86031, Mleko i przetwory mleczarskie. Badania mikrobiologiczne, 1977, PKN, Warszawa.
  • [9] Polska Norma: PN-73/A-86232, Mleko i przetwory mleczarskie. Sery, Metody badań, 1973, PKN, Warszawa.
  • [10] Polska Norma: PN-68/A86230, Mleko i przetwory mleczarskie. Sery podpuszczkowe dojrzewające, 1968, PKN, Warszawa.
  • [11] PRZYBYŁOWSKI P., KISZA J., KARŁOWSKI K., SAJKO W., JANICKA B., URBAŃSKA J.: Roczn. PZH, 1987, 37, 3, 206.
  • [12] PRZYBYŁOWSKI P., ŚMIECHOWSKA M., STEINKA I.: Roczn. PZH (w druku).
  • [13] ZAKRZEWSKI E., ZMARLICKI ST. GAWEŁ J., DĘBSKA J.: Przem. Spoż., 1984, 38, 8, 301.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-36da31bd-e28e-41ba-8711-97dfa59f2959
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.