PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1990 | 44 | 07 |
Tytuł artykułu

Analiza metod oceny barwy oleju rzepakowego

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
44
Numer
07
Opis fizyczny
s.172-174,rys.,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Katedra Produktów Białkowych i Tłuszczowych, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
autor
  • Katedra Produktów Białkowych i Tłuszczowych, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
autor
  • Katedra Produktów Białkowych i Tłuszczowych, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego - AR, Warszawa
Bibliografia
  • [1] BOŻYK Z., RUDZKI W.: Metody statystyczne w badaniu jakości produktów żywnościowych i chemicznych. WNT, Warszawa 1977.
  • [2] Branżowa Norma BN-86/8050-30: Tłuszcze roślinne jadalne. Metody badań. Spektrofotometryczne oznaczanie barwy ogólnej olejów.
  • [3] DĄBROWSKI K., PEĆ K., RUTKOWSKI A., KOPCZEWSKI W.: Zesz. Probl. IHAR. Wyniki badań nad rzepakiem ozimym 1987, Radzików 1988.
  • [4] JERZEWSKA M., PŁATEK T.: Tł. Jad. 1986, 23, 10.
  • [5] LIST G.R., AVELLANEDA J.M., MOUNTS T.Z.: J. Am. Oil Chem. Soc. 1981, 58, 1981.
  • [6] Norma AFNOR T-NF-60-224/1969: Determination spectrophotrometique de la couleur.
  • [7] Norma AOCS Cc 13a-43-Color. Sampling and analisis of commercial Fats and Oils.
  • [8] Norma AOCS Cc 13c-50: Color-Photometric Method. Sampling and Analisis of Commercial Fats and Oils.
  • [9] Norma AOCS Cc 13d-55-Chlorophyll: Sampling and Analisis of Commercial Fats and Oils.
  • [10] Polska norma PN-84/C-04534/02: Oznaczanie barwy produktów chemicznych za pomocą skali jodowej.
  • [11] Praca zbiorowa: Teoria i ćwiczenia z instrumentalnych metod analizy żywności. Skrypt SGGW-AR. Warszawa 1971.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-226a8862-15cc-4142-80c0-9df99cd489f1
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.