PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | 63 |
Tytuł artykułu

Wartość rzeźna gołębi różnych ras

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Slaughter value of different pigeon breed
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
EN
Wydawca
-
Rocznik
Tom
63
Opis fizyczny
s.393-400,tab.,bibliogr.
Twórcy
  • Katedra Genetyki i Ogólnej Hodowli Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
autor
  • Katedra Genetyki i Ogólnej Hodowli Zwierząt, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Wrocław
Bibliografia
  • Gawęcki W., 1995. Ocena wartości użytkowej kurcząt brojlerów pochodzących z różnych stad rodzicielskich. Postępy Drobiarstwa, 2: 5-11.
  • Gawęcki W., 2000. Użytkowość zestawów rodzicielskich kur mięsnych z różnych hodowli za-granicznych oraz pochodzących po nich kurcząt brojlerów - test XVI. Polskie Drobiarstwo, 3: 14-17.
  • Gawęcki W., Gornowicz E., 2000. Ocena podstawowego składu chemicznego mięśni kurcząt brojlerów pochodzących z różnych hodowli zagranicznych. Gospodarka Mięsna, 7: 42-44.
  • Grabowski T., 1993. Surowiec do produkcji mięsa drobiowego. Polskie Drobiarstwo, 10: 8-10.
  • Meleg I., Horn P., 1998. Genetic and phenotypic correlations between growth and reproductive traits in meat - type pigeons. Archiv fur Geflugelkunde, 62: 73-77.
  • Mikulski D., 2000. Użytkowanie mięsne gołębi. Ogólnopolski Informator Drobiarski, 12: 16-22.
  • Nowicki B., Pawlina E., 1999. Efekty doskonalenia gołębi wrocławskich mięsnych. Prz. Hod., 2: 26-28.
  • Nowicki B., Pawlina E., 2002. O chowie gołębi mięsnych. Polskie Drobiarstwo, 3: 8-9.
  • Nowicki B., Pawlina E., Dubiel A., 2007. Gołębie rasowe. Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne, Warszawa.
  • Richter G., Ochrimenko C., Gruhn K., 1992. Zusammensetzung und Qualitatsparameter von Perl-huhnern, Fasanen, Tauben, Carina und Kaninchen. Die Nahrung, 36(6): 543-550.
  • Romans J.R., Costello W.J., Carlson C.W., Greaser M.L., Jones K.W., 1994. The meat we eat. In-terstate Publishers, Inc. Danville, Illinois.
  • Stollyar T., Papazyan T., 1991. Carcass quality of pigeons. Pticevodstvo, 10: 24-26.
  • Szmańko T., Pawlina E., Nowicki B., Bąk-Mazurek M., 2001. Wartość rzeźna wybranych ras gołębi. Pr. i Mat. Zoot., 59: 113-125.
  • Zieleziński M., Pawlina E., Janik-Dubowiecka A., 2004. Jakość mięsa młodych gołębi ras mięsnych i ich mieszańców. Zesz. Nauk. AR Wroc., Zootechnika, 52: 301-306.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-1edc3dbf-be3c-4b0f-8d27-ef1c9dcd0062
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.