PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | 21 | 2 |
Tytuł artykułu

Analiza parametryczno-funkcjonalna automatów do pieczenia chleba

Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Parametric analysis-functional of baking bread
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
Artykuł ma charakter analityczno-parametryczny. Przedstawiono informację o automatach do domowego wypieku chleba. Analizę przeprowadzono na podstawie danych katalogowych sprzętu domowego sześciu firm. Omówiono i porównano zain­stalowane moce zasilania, wielkości i formy możliwych 'wypieków, programy technologiczne i funkcjonalność.
EN
Article is an analysis and parametric. Presents informa­tion on the machines for home baking bread. The analysis was conducted on the basis of household data directory by six companies. Describes and compares the installed capacity of power, size and form ofpossible pastries, software technology andfunctionality.
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
21
Numer
2
Opis fizyczny
s.89-91,fot.,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, Politechnika Koszalińska, Koszalin
  • Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, Politechnika Koszalińska, Koszalin
Bibliografia
  • [1] Beile M. 2008. Chleb własnego wypieku. Warszawa, MULTICO Oficyna Wydawnicza.
  • [2] Bifnett H. 2007. Automat do wypieku chleba. KH1172, Niemcy.
  • [3] Merzenich M. 2008. Chleb z 'własnego pieca. Warsza­wa, MULTICO Oficyna Wydawnicza.
  • [4] M.T. 2008. Chleb pieczony w domu. Przegląd Piekarski i Cukierniczy.
  • [5] http://kotlet.tv/automat-do-pieczenia-chleba-jak-wy- brac
  • [6] http://www.świstak.pl/poradniki/6-jak-wybrac-auto- mat-do-chleba.html
  • [7] http://w w w.j akkupowac.pl/artykul/285/j ak-kupowac - -automat-do-pieczenia-chleba.html/strona2
Uwagi
Rekord w opracowaniu
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-1e1b40d7-a3d7-4331-b9ab-3aaaa2e1a562
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.