PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | 21 | 2 |

Tytuł artykułu

Analiza parametryczno-funkcjonalna automatów do pieczenia chleba

Warianty tytułu

EN
Parametric analysis-functional of baking bread

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Artykuł ma charakter analityczno-parametryczny. Przedstawiono informację o automatach do domowego wypieku chleba. Analizę przeprowadzono na podstawie danych katalogowych sprzętu domowego sześciu firm. Omówiono i porównano zain­stalowane moce zasilania, wielkości i formy możliwych 'wypieków, programy technologiczne i funkcjonalność.
EN
Article is an analysis and parametric. Presents informa­tion on the machines for home baking bread. The analysis was conducted on the basis of household data directory by six companies. Describes and compares the installed capacity of power, size and form ofpossible pastries, software technology andfunctionality.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

21

Numer

2

Opis fizyczny

s.89-91,fot.,bibliogr.

Twórcy

autor
  • Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, Politechnika Koszalińska, Koszalin
  • Katedra Procesów i Urządzeń Przemysłu Spożywczego, Politechnika Koszalińska, Koszalin

Bibliografia

  • [1] Beile M. 2008. Chleb własnego wypieku. Warszawa, MULTICO Oficyna Wydawnicza.
  • [2] Bifnett H. 2007. Automat do wypieku chleba. KH1172, Niemcy.
  • [3] Merzenich M. 2008. Chleb z 'własnego pieca. Warsza­wa, MULTICO Oficyna Wydawnicza.
  • [4] M.T. 2008. Chleb pieczony w domu. Przegląd Piekarski i Cukierniczy.
  • [5] http://kotlet.tv/automat-do-pieczenia-chleba-jak-wy- brac
  • [6] http://www.świstak.pl/poradniki/6-jak-wybrac-auto- mat-do-chleba.html
  • [7] http://w w w.j akkupowac.pl/artykul/285/j ak-kupowac - -automat-do-pieczenia-chleba.html/strona2

Uwagi

Rekord w opracowaniu

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-1e1b40d7-a3d7-4331-b9ab-3aaaa2e1a562
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.