PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 50 | 11 |
Tytuł artykułu

Produkcja suszu wiśniowego z wykorzystaniem technologii odwadniania osmotycznego

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Production of desiccated cherry in the osmotic dehydration process
Języki publikacji
PL
Abstrakty
EN
In the article there is described a technique of the osmotic dehydration as an alternative to cherry crop utilization. Cherry dehydrated on the osmotic way belongs to the product group characterized by moderate water content (also defined as Intermediate Moisture Food) and can be used as additives for ice; cake, yoghurt or for direct consumption.
PL
Omówiono technologię odwadniania osmotycznego jako alternatywną formę zagospodarowania pozbiorczego wiśni. Wiśnie odwadniane osmotycznie należą do grupy produktów o umiarkowanej zawartości wody (ang. „Intermediate Moisture Food") i mogą być wykorzystywane zarówno jako dodatki do lodów, ciast, jogurtów, jak i przeznaczane do bezpośredniej konsumpcji.
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
50
Numer
11
Opis fizyczny
s.12,14-15,rys.,tab.,fot.
Twórcy
autor
  • Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa, Skierniewice
Bibliografia
Uwagi
Rekord w opracowaniu
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-12839678-0fe3-422e-9b07-801ccccb5869
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.