PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2006 | 50 | 11 |

Tytuł artykułu

Produkcja suszu wiśniowego z wykorzystaniem technologii odwadniania osmotycznego

Autorzy

Warianty tytułu

EN
Production of desiccated cherry in the osmotic dehydration process

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Omówiono technologię odwadniania osmotycznego jako alternatywną formę zagospodarowania pozbiorczego wiśni. Wiśnie odwadniane osmotycznie należą do grupy produktów o umiarkowanej zawartości wody (ang. „Intermediate Moisture Food") i mogą być wykorzystywane zarówno jako dodatki do lodów, ciast, jogurtów, jak i przeznaczane do bezpośredniej konsumpcji.
EN
In the article there is described a technique of the osmotic dehydration as an alternative to cherry crop utilization. Cherry dehydrated on the osmotic way belongs to the product group characterized by moderate water content (also defined as Intermediate Moisture Food) and can be used as additives for ice; cake, yoghurt or for direct consumption.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

50

Numer

11

Opis fizyczny

s.12,14-15,rys.,tab.,fot.

Twórcy

autor
  • Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa, Skierniewice

Bibliografia

Uwagi

Rekord w opracowaniu

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.agro-12839678-0fe3-422e-9b07-801ccccb5869
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.