Katedra Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji, Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Kosumpcji, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
Bibliografia
[1] Baryłko-Pikielna N.: 1992. Zagadnienia ochrony konsumenta w polskim prawie żywnościowym. W: Tyszkiewicz S. (red.): Stan aktualny i perspektywy polskiego prawa żywnościowego. Ekspertyza, s. 102. Wyd. IPMiT, Warszawa.
[2] Codex Alimentarius. Kodeks Żywnościowy FAO/WHO. Seria Przekładów IŻŻ, 3, Warszawa 1995.
[3] Gutkowska K., Ozimek I., Laskowski W.: 2001. Uwarunkowania konsumpcji w polskich gospodarstwach domowych. Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
[4] Ozimek I.: 1996. Uwarunkowania wyboru żywności przez konsumentów w okresie przekształceń rynkowych. Praca doktorska, SGGW, Wydział Żywienia Człowieka oraz Gospodarstwa Domowego, Warszawa.
[5] Sprawozdanie z działalności Inspekcji Handlowej w 2000 roku. Główny Inspektorat Inspekcji Handlowej, Warszawa, 2001.