PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | 02 | 2 |
Tytuł artykułu

Żywność i żywienie w gospodarstwie agroturystycznym

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
EN
Food and feeding in agriculture farm
Języki publikacji
PL
Abstrakty
PL
W artykule przedstawiono zagadnienia związane ze zdrowotnymi aspektami żywienia w gospodarstwie agroturystycznym. Znaczenie kuchni regionalnych jako jednej z atrakcji turystycznych oraz możliwości i sposoby zagospodarowania produktów z własnych upraw.
EN
This article presented a lot of problems which are connected with feeding in an agriculture farm. The meaning of the regional cooking should be understood as one of the tourist attraction that gives us many possibilities and ways of managing many products which come from our own cultivations.
Słowa kluczowe
Wydawca
-
Rocznik
Tom
02
Numer
2
Opis fizyczny
s.191-194,bibliogr.
Twórcy
autor
  • Wyższa Szkoła Morska w Gdyni, Gdynia
Bibliografia
  • Ganowiak Z. (1996): O ewolucji żywności w drodze doboru technologiczne i ekonomicznego. Monitor Medyczny – Nr.26.
  • Grzesińska W., Gajewska D. (1999): Żywienie w turystyce. WSiP Warszawa.
  • Lemnis M., Vitry H. (1979): W staropolskiej kuchni i przy polskim stole. Interpress, Warszawa.
  • Palich P. (1996): Tradycja Pańska - zdrowsza ludowa. Monitor Medyczny Nr. 17.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.agro-04b079dd-f333-4d4f-9232-d92f7c1a8dcf
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.