Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
1993
Tom
44
Numer
2-3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2-3
artykuł:
Ocena środowiska szkolnego w aspekcie warunków do realizacji promocji zdrowia. Część II
(
Ignar-Golinowska B.
)
artykuł:
Narażenie palaczy na fenole w dymie papierosowym w zależności od warunków palenia
(
Czogala J.
,
Wardas W.
)
artykuł:
Identyfikacja i oznaczanie substancji biologicznie czynnej w sterinolu
(
Kwapulinska G.
,
Poledniok J.
,
Pasciak B.
)
artykuł:
Normy międzynarodowe związane z kompleksowym systemem jakości
(
Jedra M.
)
artykuł:
Badanie wpływu chlorfenwinfosu na poziom wolnego tryptofanu w osoczu krwi szczura
(
Dudka J.
,
Szczepaniak S.
)
artykuł:
Rozpowszechnienie palenia papierosów a wiedza uczniów szkół warszawskich o szkodliwości palenia
(
Polus-Szeniawska E.
,
Supranowicz P.
)
artykuł:
Przydatność spektrofotometrycznej metody Messineo i Musarra do oznaczania wolnego tryptofanu w osoczu krwi
(
Szczepaniak S.
,
Dudka J.
)
artykuł:
Zapewnienie jakości analiz w laboratoriach analitycznych
(
Cwiek-Ludwicka K.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Wpływ etanolu i fenobarbitalu na właściwości mutagenne zieleni kwasowej czystej V
(
Zawadzka-Kos M.
,
Baranski B.
)
artykuł:
Ocena zdrowotna nasion z wiesiolka
(
Szczesna M.
), s. 139-146
artykuł:
Mikotoksyny w preparatach enzymatycznych.Cz.III.Metoda wykrywania i oznaczania zearalenonu
(
Czerwiecki L.
), s. 147-150
artykuł:
Ocena wartosci odzywczej bialka poddanego zabiegom technologicznym.Zmiany w zawartosci biologicznie aktywnych aminokwasow-metioniny,cysteiny i tauryny pod wplywem sterylizacji
(
Lipka E.
,
Ganowiak Z.
), s. 151-158
artykuł:
Proba zbadania jonow magnezowych i witaminy C na aktywnosc reduktazy azotanowej kapusty glowiastej bialej
(
Herod-Leszczynska T.
,
Miedzobrodzka A.
), s. 159-164
artykuł:
Zawartosc radiocezu w wybranych produktach spozywczych.I.Zawartosc radiocezu w mleku w proszku[1987-1988]
(
Skibniewska K. A.
,
Smoczynski S. S.
,
Werner B.
), s. 165-170
artykuł:
Badania przezywalnosci Heliobacter pylori w mleku
(
Kafel S.
,
Pogorzelska E.
,
Lekowska-Kochaniak A.
), s. 171-173
artykuł:
Oznaczanie zawartosci nie zwiazanego formaldehydu w oslonkach bialkowych metoda kolorymetryczna z kwasem chromotropowym
(
Lewandowska I.
,
Jurkiewicz M.
), s. 175-179
artykuł:
Wplyw kwasu glutaminowego,histydyny i argininy na spozycie diety.Sklad chemiczny oraz przyrosty masy ciala szczurow
(
Walczewska B.
,
Trzewikowska M.
), s. 181-189
artykuł:
Oznaczanie wielopierscieniowych weglowodorow aromatycznych[WWA]w trawie
(
Lipniak M.
,
Brandys J.
,
Stepniewska B.
), s. 205-212
artykuł:
Kinetyka rozkladu specyficznych zanieczyszczen w srodowisku wodnym
(
Bogacka T.
), s. 213-219
artykuł:
Porownawcze bakteriologiczne badanie wody w kapieliskach woj.szczecinskiego wykonane wg metodyki stosowanej w polnocnych landach Republiki Federalnej Niemiec i metodyki Panstwowego Zakladu Higieny
(
Torun D.
,
Dziurzynska F.
), s. 221-225
artykuł:
Badania laboratoryjne przydatnosci biopreparatu Dipel w redukcji prusakow [Blattella germanica L.]
(
Zukowski K.
), s. 227-230
artykuł:
Znaczenie Chlorynki P w profilaktyce i leczeniu w ogrodnictwie
(
Szymanski J.
), s. 247-252
artykuł:
Kuchnie gazowe jako zrodlo emisji benzo[a]pirenu
(
Kozlowski J.
), s. 277-279
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.