Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Biuletyn Naukowy. Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Rocznik
2002
Tom
---
Numer
16
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
16
artykuł:
Rola jasmonianów w kontroli zanieczyszczeń żywności
(
Drzewiecka K.
,
Golinski P.
)
artykuł:
Jakość mięsa świń ubijanych bezpośrednio po transporcie lub po całonocnym wypoczynku
(
Hammermeister A.
,
Michalska G.
,
Kapelanski W.
,
Grajewska S.
)
artykuł:
Vaccinium praestans Lamb. - mniej znana roślina owocodajna z rodziny borówkowatych
(
Kawecki Z.
,
Bieniek A.
)
artykuł:
Wartość użytkowa tuszek indyków
(
Batura J.
,
Kubiak M. S.
,
Bojarska U.
)
artykuł:
Skład chemiczny i właściwości fizykochemiczne mięsa tuczników w zależności od pochodzenia białka w mieszankach paszowych
(
Sobotka W.
,
Antoszkiewicz Z.
)
artykuł:
Jakość wybranych gatunków mięsa utrwalonych metodą krioliofilizacji
(
Kondratowicz J.
,
Kuldo Z.
)
artykuł:
Zawartość węglowodanów w zielonych wypustkach szparaga w trakcie zbioru w 2000 i 2001 roku
(
Gasecka M.
,
Stachowiak J.
,
Krzesinski W.
,
Knaflewski M.
)
artykuł:
Skład chemiczny mięśni i wydajność mięsna raków z różnych środowisk naturalnych i hodowli
(
Wlasow T.
,
Wozniak M.
,
Wisniewska A.
,
Bernad A.
)
artykuł:
Dodatek węgla drzewnego do paszy skażonej skażonej Aspergillus ochraceus w żywieniu kur niosek
(
Majewska T.
,
Zaborowski M.
)
artykuł:
Antocyjany i biopierwiastki zawarte w ekstraktach z owoców jako klucz do "lepszej żywności"
(
Pliszka B.
,
Karczynski F.
,
Mieleszko E.
,
Huszcza-Ciolkowska G.
)
artykuł:
Związki fenolowe - przeciwodżywczy i prozdrowotny składnik żywności
(
Zdunczyk Z.
)
artykuł:
Występowanie mikotoksyn w pełnoporcjowych mieszankach paszowych dla zwierząt
(
Bancewicz E.
,
Jedryczko R.
)
artykuł:
Wartość odżywcza selera naciowego (Apium graveolens L. var.dulce Pers.)
(
Michalik L.
)
artykuł:
Polichlorowane bifenyle w tłuszczu dzików pochodzących z różnych rejonów północno-wschodniej Polski
(
Zasadowski A.
,
Barski D.
,
Spodniewska A.
,
Wysocki A.
)
artykuł:
Wpływ karagenów na teksturę parówek o obniżonej zawartości tłuszczu
(
Szacilo K.
,
Cierach M.
)
artykuł:
Porównanie cech fizykochemicznych i przydatności technologicznej mleka krów hf importowanych z Francji z mlekiem z miejscowej populacji bydła czarno-białego
(
Czaplicka M.
,
Czerniewicz M.
,
Puchajda Z.
,
Kruk A.
,
Jeleniewicz B.
,
Kielczewska K.
,
Szalunas T.
)
artykuł:
Mięsność i zawartość tłuszczu śródmięśniowego w tuszach czeskich hybrydów z udziałem rasy pietrain oraz ras krajowych
(
Cechova M.
,
Sladek L.
,
Jarczyk A.
)
artykuł:
Wpływ dodatku węgla drzewnego i sposobu jego zadawania do paszy dla kur nieśnych na kształtowanie się poziomu witamin A i E oraz cholesterolu w jajach
(
Majewska T.
,
Zaborowski M. M.
,
Antoszkiewicz Z.
)
artykuł:
Stokrotka pospolita (Bellis perennis L.) - cenna roślina ozdobna o właściwościach leczniczych
(
Kwiatkowska E.
)
artykuł:
Wpływ ilości zearalenonu zawartego w paszy na jego poziom w surowicy krwi oraz w niektórych narządach zwierząt
(
Rogiewicz A.
,
Jarczyk A.
,
Bancewicz E.
,
Jedryczko R.
)
artykuł:
Zawartość azotanów w częściach jadalnych warzyw
(
Wierzbicka B.
,
Kuskowska M.
,
Majkowska J.
)
artykuł:
Skład chemiczny sałaty głowiastej masłowej odmiany Charlene uprawianej w nieogrzewanym tunelu foliowym
(
Wierzbicka B.
,
Majkowska J.
)
artykuł:
Wpływ dodatku transglutaminazy na cechy jakościowe kiełbas średnio rozdrobnionych
(
Dudkiewicz J.
,
Cierach M.
)
artykuł:
Pasternak zwyczajny - roślina warzywna, przyprawowa, lecznicza i paszowa
(
Francke A.
)
artykuł:
Wydajność i skład mleka krów otrzymujących dodatki mineralno-witaminowe w okresie żywienia zimowego
(
Strusinska D.
,
Skok A.
,
Mierzejewska J.
)
artykuł:
Wpływ miejsca pomiaru na ocenę barwy mięśnia piersiowego indorów
(
Bojarska U.
,
Batura J.
,
Cierach M.
)
artykuł:
Wpływ żywienia, czynników genetycznych i środowiskowych na jakość mięsa
(
Wajda S.
)
artykuł:
Wpływ zamrażania i sposobu przetwarzania jagód porzeczki czarnej na zawartość kwasu askorbinowego i barwników
(
Rubinskiene M.
,
Viskelis P.
,
Duchovskis P.
)
artykuł:
Krokus i zimowit jako rośliny ozdobne i użytkowe
(
Wazbinska J.
)
artykuł:
Wartość rzeźna i jakość mięsa jałówek rasy cb oraz mieszańców cb x limousine, ubijanych po różnym czasie przetrzymywania przed ubojem
(
Wajda S.
,
Daszkiewicz T.
,
Smiecinska K.
)
artykuł:
Wpływ rozmrażania mięsa mikrofalami na zawartość kwasu askorbinowego w wyrębach podstawowych świń rasy wbp
(
Lechowski J.
,
Walkiewicz A.
,
Jankowski L.
)
artykuł:
Właściwości odżywcze i dekoracyjne słonecznika zwyczajnego (Helianthus annuus L.)
(
Puczel U.
)
artykuł:
Lactobacillus acidophilus - bakteria wciąż interesująca
(
Garczewska A.
,
Ziajka S.
)
artykuł:
Wpływ jonów wapnia na rozpuszczalność wołowego kolagenu mięśniowego
(
Ostoja H.
,
Cierach M.
)
artykuł:
Dynamika tworzenia alternariotoksyn Alternaria alternata w kulturach na agarze
(
Grabarkiewicz-Szczesna J.
,
Gorzan J.
,
Dorna H.
)
artykuł:
Wpływ dodatku wybranych symulatorów na wyniki produkcyjne tuczników i profil kwasów tłuszczowych
(
Batorska M.
,
Wiecek J.
,
Rekiel A.
,
Kulisiewicz J.
)
artykuł:
Zmiany jakości mięsa wołowego podczas 14-dniowego dojrzewania
(
Daszkiewicz T.
,
Wajda S.
)
artykuł:
Wpływ zmiany składu kwasów tłuszczowych w paszy na profil kwasów tłuszczowych w słoninie tuczników ubijanych przy różnej masie ciała
(
Koczanowski J.
,
Borowiec F.
,
Migdal W.
,
Klocek C.
)
artykuł:
Jakość mięsa tryczków owcy kamienieckiej i mieszańców po ojcach rasy charolaise
(
Szczepanski W.
,
Czarniawska-Zajac S.
,
Milewski S.
)
artykuł:
Czynniki wpływające na zawartość witaminy C w warzywach
(
Wierzbicka B.
,
Kuskowska M.
)
artykuł:
Amaranthus (szarłat) - roślina spożywcza, lecznicza i ozdobna
(
Brych A.
)
artykuł:
Występowanie mikotoksyn w ziarnie kukurydzy i śrutach sojowych przeznaczonych do produkcji pasz
(
Bancewicz E.
,
Jedryczko R.
)
artykuł:
Roszponka (Valerianella olitoria L.) - biologia i uprawa
(
Martyniak-Przybyszewska B.
)
artykuł:
Wpływ mrożenia kriogeniczno-owiewowego na jakość mięsa i tłuszczu wieprzowego w czasie zamrażalniczego przechowywania
(
Kondratowicz J.
,
Bak T.
,
Denaburski J.
)
artykuł:
Wykorzystanie sprzężonego kwasu linolowego (CLA) do porawy składu chemicznego oraz walorów dietetycznych mięsa wieprzowego
(
Barowicz T.
,
Pieszka M.
,
Migdal W.
,
Kedzior W.
)
artykuł:
Wpływ dodatku marchwi w żywieniu krów na poziom witamin i kwasów tłuszczowych w mleku
(
Nalecz-Tarwacka T.
,
Karaszewska A.
,
Zdziarski K.
)
artykuł:
Wpływ żywienia tuczników paszą natłuszczaną olejem rybnym na właściwości sensoryczne mięsa i przetworów mięsnych
(
Bakula T.
,
Gajecki M.
,
Apoznanski J.
,
Obremski K.
,
Kogut M.
)
artykuł:
Napoje a alergia
(
Wroblewska B.
,
Jedrychowski L.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.