Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Państwowego Zakładu Higieny
Rocznik
2009
Tom
60
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Ocena sposobu żywienia i stanu odżywienia dziewcząt będących w okresie adolescencji, w tym stosujących diety odchudzające
(
Goluch-Koniuszy Z.
,
Fugiel J.
)
artykuł:
Zawartość związków bioaktywnych w marchwi z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej w kontekście profilaktyki zdrowotnej
(
Sikora M.
,
Hallmann E.
,
Rembialkowska E.
)
artykuł:
Wpływ izomerów sprzężonego kwasu linolowego na proliferację komórek nowotworowych piersi
(
Koronowicz A.
,
Dulinska-Litewka J.
,
Pisulewski P.
,
Laidler P.
)
artykuł:
Wybrane cechy trybu życia pacjentów z otyłością olbrzymią zakwalifikowanych do operacji bariatrycznych
(
Boniecka I.
,
Szczygiel B.
,
Pasnik K.
)
artykuł:
Wykorzystanie różniczkowych widm absorpcyjnych UV-VIS do oznaczania niektórych związków humusowych w torfach leczniczych
(
Drobnik M.
,
Latour T.
)
artykuł:
Okres dializoterapii a sposób żywienia pacjentów ze schyłkową niewydolnością nerek
(
Wyszomierska A.
,
Puka J.
,
Myszkowska-Ryciak J.
,
Narojek L.
)
artykuł:
Spożycie witamin i składników mineralnych z uwzględnieniem suplementacji u osób po przebytych incydentach sercowo-naczyniowych w populacji polskiej
(
Waskiewicz A.
,
Sygnowska E.
)
artykuł:
Analiza racji pokarmowych osób z przewlekłą niewydolnością nerek leczonych zachowawczo z zastosowaniem ketoanalogów aminokwasów egzogennych
(
Glabska D.
,
Narojek L.
,
Wardak J.
,
Rojek-Trebicka J.
)
artykuł:
Współczesne poglądy na rolę przeciwutleniaczy roślinnych w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
(
Czerwiecki L.
)
artykuł:
Sposób żywienia 13-letniej młodzieży z małego miasta
(
Figurska-Ciura D.
,
Wencel D.
,
Lozna K.
,
Biernat J.
)
artykuł:
Sposób żywienia młodzieży akademickiej a ocena zagrożenia chorobami układu krążenia
(
Frackiewicz J.
,
Hamulka J.
,
Wawrzyniak A.
,
Gornicka M.
)
artykuł:
Wpływ kwaśnego odczynu na szczepy Escherichia coli 0157 izolowane z wody powierzchniowej i materiału klinicznego
(
Michalska-Szymaszek M.
)
artykuł:
Ocena sposobu zbiorowego żywienia grupy dzieci szkolnych z upośledzeniem umysłowym w specjalnych ośrodkach szkolno-wychowawczych
(
Gacek M.
)
artykuł:
Ocena sposobu żywienia studentów Akademii Rolniczej w Szczecinie w 2006 roku. Cz. III. Spożycie kawy, herbaty, alkoholu i palenie papierosów
(
Seidler T.
,
Szczuko M.
)
artykuł:
Występowanie 3-monochloropropano-l,2-diolu (3-MCPD) w produktach spożywczych
(
Gawarska H.
,
Sawilska-Rautenstrauch D.
,
Starski A.
,
Karlowski K.
)
artykuł:
Analiza podstaw naukowych ustalania definicji Najwyższych Dopuszczalnych Poziomów Pozostałości pestycydów (NDP)
(
Czaja K.
,
Goralczyk K.
,
Strucinski P.
,
Hernik A.
,
Korcz W.
,
Snopczynski T.
,
Ludwicki J. K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.