PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2011 | 65 | 05 |

Tytuł artykułu

Przełom w pracach KE z zakresu substancji dodatkowych

Warianty tytułu

EN
Breakthrough in the activity of EC regarding food additives

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
2011 r. ukażą się załączniki II i III do rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1333/2008 w sprawie dodatków do żywności, zmiany do załącznika nr II w zakresie niektórych barwników, substancji dodatkowych zawierających glin, nowych substancji dodatkowych i rozszerzenia zastosowania dopuszczonych substancji dodatkowych. Do końca roku zostanie również opublikowane rozporządzenie Komisji Europejskiej w sprawie kryteriów czystości substancji dodatkowych.
EN
In 2011, the annexes II and III to Regulatioa(EC) No 1333/2008 of the European Parliament and of the Council will be published. Amendments to annex II in relation to some colours, aluminium-containing food additives, new food additives and extension of use of some food additives are forthcoming. Until the end of this year, the Commission Regulation on the purity criteria of food additives should be also published.

Słowa kluczowe

Wydawca

-

Rocznik

Tom

65

Numer

05

Opis fizyczny

s.2,4,6

Twórcy

  • Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
autor
  • Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
autor
  • Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.dl-catalog-eaea4657-a0cb-4e8f-8d29-386c0c9c1e1b
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.