Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk w Jastrzębcu
Bibliografia
1. Andersson L., Haley Ch.S., Ellegren H., Knott A.S., Johansson M., Andersson K., Andersson-Eklund L., Lilja-Edfors I., Fredholm M., Hansson I., Hakansson J., Lundström K., 1994 - Science 263, 1771-1774.
2. Ciobanu D.C., Lonergan S.M., Bastiaansen J., Woollard J., Małek M., Huff-Lonergan E.J., Piastów G., Rotschild M., 2002 - Evidence for new alleles in calpastatin gene associated with meat quality traits in pigs. 7th Congress on Genetics Applied to Livestock Productiopn. Montpellier, France, p. 277.
3. Davoli R., Braglia S., 2008 - Briefings in Functional Genomics and Proteomics, vol. 6 no. 4, 313-321.
4. Ilian M.A., Morton J.D., Kent M.P., LeCoureur C.E., Hickford J., Cowley R., Bickerstaffe R., 2001 - Journal of Animal Science 52, 773-791.
5. Kamiński S., Brym P„ Oleński K., 2009 - Wykorzystanie mikromacierzy SNP do genotypowania bydła i świń. W: „Genomika bydła i świń”. Wyd. UP w Poznaniu.
6. Korwin-Kossakowska A., 2010 - /nfoPOLSUS 10, 5-9.
8. Pospiech E., Szalata M., VanLaack R.L.J.M., Sośnicki A.A., Greaser M.L., 2001 - Tenderness and protein changes of pork in elation to pig genotype and post mortem glycolysis phenotype. 47th International Congress of Meat Science Technology, Kraków, 258-259.
9. Urbański P, 2010 - Polimorfizm wybranych genów kandydujących do statusu „genów głównych” dla cech jakości tuszy świń. Dane niepublikowane.
10. Zwierzchowskl L„ 2009- Magazyn Polskiej Akademii Nauk 4 (20).