PL
W pracy dokonano szczegółowej analizy efektów realizacji Działania 1. Programu SAPARD w Polsce pod nazwą Poprawa przetwórstwa i marketingu artykułów rolnych i rybnych, na tle zaplanowanych rezultatów tego działania. Podstawowym materiałem badawczym były dane pochodzące z Systemu Informacji Zarządczej oraz raportów monitoringu rzeczowego uzyskanych z Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Realizacja tego Działania w odniesieniu do większości założeń w branży mleczarskiej, mięsnej i owocowo-warzywnej (poza planowanym wsparciem dla grup producenckich i branży rybnej) może być oceniana jako sukces.
EN
The paper presents a detailed analysis of the results of realization of Measure 1 within SAPARD Programme in Poland called „Improvement of processing and marketing of agricultural and fishery products in Poland”, against the background of previously planned results of this measure. The basic material consisted of the data from the Managerial Information System and monitoring and evaluation reports obtained from the Agency of Restructuring and Modernization of Agriculture and the Ministry of Agriculture and Rural Development. The realization of the Measure concerning a majority of objectives in the dairy, meat and fruit and vegetable branches (except the planned support for producer groups and fishery branch) may be estimated as a success.