Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Artykuł - szczegóły
Narzędzia
PL
EN
BibTeX
PN-ISO 690:2012
Chicago
Chicago (Autor-Data)
Harvard
ACS
ACS (bez tytułu art.)
IEEE
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
2011
|
79
|
01
|
Tytuł artykułu
Wpływ diety na udział wielonienasyconych kwasów tłuszczowych w tkance mięśniowej jagniąt
Autorzy
Radzik-Rant A.
,
Rant W.
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Słowa kluczowe
PL
owce
jagnieta
mieso jagniece
tkanka miesniowa
kwasy tluszczowe wielonienasycone
zawartosc kwasow tluszczowych nienasyconych
czynniki zywieniowe
zywienie zwierzat
nasiona oleiste
slonecznik
dynia
olej z nasion szafranu lakowego
olej slonecznikowy
olej rybny
olej lniany
modyfikacja skladu kwasow tluszczowych
Wydawca
-
Czasopismo
Przegląd Hodowlany
Rocznik
2011
Tom
79
Numer
01
Opis fizyczny
s.23-26,tab.,bibliogr.
Twórcy
autor
Radzik-Rant A.
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, Warszawa
autor
Rant W.
Bibliografia
1. Aurousseau B., Vignevon P., 1986 - Reprod. Nutr. Develop. 26 (11B), 351-352.
2. Aurousseau B., Bauchart D., Calichon E., Micol D., Priolo A., 2004 - Meat Sci. 66, 531-541.
3. Bartnikowska E., Kulasek G., 1994 - Mag. Wet. 3, 5, 34-38.
4. Bock B.J., Harmon D.L., Brandt R.T., Schneider J.E., 1991 - J. Anim. Sci. 69, 2211-2224.
5. Bolte M.R., Hess B.W., Means W.J., Moss G.E., Rule D.C., 2002 - J. Anim. Sci. 80, 609-616.
6. Cassey N.H., Niakerk W.A., Spreeth F.B., 1998 - Meat Sci. 23, 55-63.
7. Elmore J.S., Mottram D.S., Enser M., Wood J.D., 2000 - Meat Sci. 55, 149-159.
8. Enser M., Hallett K.G., Hewitt B., Farsey G.A.J., Wood J.D., 1996 - Meat Sci. 42, 443-456.
9. Fotouhi N., Jenkins T.C., 1992 - J. Dairy Sci. 75,1527-1532.
10. Gerson T., King A.S.D., Kelly K.E., Kelly W.J., 1988 - J. Agric. Sci. 110, 31-37.
11. Gill I., Valivety R., 1997 - Tibtech. 15,401-409.
12. Gruszecki T, Junkuszew A., Lipecka C., Kamińska A., Szymanowska A., Patkowski K., 2004 -Arch. Tierz., Dummerstorf 47 Special Issue, 183-188.
13. Hayes K.C., Pronczuk A., Lindsey S., Diersen-Schade D., 1991 - Am. J. Clin. Nutr. 53, 491-498.
14. Hoffman D.R., Birch E.E., Birch D.G., Uacuy R.D., 1993 -Am. J. Clin. Nutr. 57 (suppl.), 807-812.
15. Hovrevoll Q., Ekern A., Kjos N.P., Haug A., 1995 - Proceedings of NSF/NMR - Seminar 252, 100-109.
16. Ivan M., Mir P.S., Koenig K.M. Rode L.M., Neill L, Entz T., Wlir Z., 2001 - Rumin. Resch. 41, 215-227.
17. Kitessa S.M., Gulati S.K., Ashes J.R., Fleck E., Scott T.W., Nichols P.D., 2001 -Anim. Feed Sci. Technol. 89, 189- 199.
18. Kott R.W., Hatfield P.G., Bergman J.W., Flynn C.R., Van Wagoner H., Boles J.A., 2003 - Small Rum. Res. 49, 11-17.
19. Kritchevsky D., 1998 - J. Nutr., 128, 449-452.
20. Michajlik A., Bartnikowska E., 1999 - Chroń serce przed chorobą wieńcową i zawałem. PZWL, Warszawa.
21. Nurnberg K., Matthes H.D., Bitter G., Sileski D., Ender K., Nornberg G., 1995 - 2nd Dummerstaf Muscle-Workshop Muscle Growth and Meat Quality, Rostok.
22. Pannampalam E.N., Sinclair A.J., Egan A.R., Blakeley S.J., Leury B.J., 2001 - J. Anim. Sci. 79, 698-707.
23. Pannampalam E.N., Sinclair A.J., Egan A.R., Blakeley S.J., Li D., Leury B.J., 2001 - J. Anim. Sci. 79, 895-904.
24. Pannampalam E.N., Trout G.R., Sinclair A.J., Egan A.R., Leury B.J., 2001 - Meat Sci. 58, 151- -161.
25. Pannampalam E.N., Sinclair A.J., Egan A.R., Ferrier G.R., Leury B.J., 2002 - Meat Sci. 60, 125-132.
26. Papadopoulos G., Goulas C., Apostolaki E., Abril R., 2002 - J. Dairy Res. 69, 357-365.
27. Patkowska-Sokoła B., Bodkowski R., Dobrzański Z., Kołacz R., Bodek E., 1994-Zesz. Nauk. Przeg. Hod. 23, 133- -144.
28. Patkowska-Sokoła B., Bodkowski R., Dobrzański Z., Bodak E., Jarosz L., 1994 - Rocz. Inst. Przem. Mięsn. i Tłuszcz., t. XXXI, 155-176.
29. Radzik-Rant A., 2005 - Rozprawy Naukowe i Monografie. Wyd. SGGW.
30. Rhee K.S., Lupton C.J., Ziprin Y.A., Rhee K.C., 2003 - Meat Sci. 65, 693-699.
31. Rizzi L„ Simioli M., Sardi L., Monetti P.G., 2002 - Anim. Feed Sci. Technol. 97, 103 -114.
32. Santos-Silva J., Bessa R.J.B., Mendes J.A., 2003 - Meat Sci. 65, 1301-1308.
33. Scerra M., Caparra P., Foti F., Galo- faro V., Sinatra M.C., Scerra V., 2007 - Meat Sci. 76, 390-394.
34. Scott T.W., Cook L.J., Mills S.C., 1971 - J. Am. Oil. Chem. Soc. 48, 358-367.
35. Wachira A.M., Sinclair L.A., Wilkinson R.G., Enser M„ Wood J.D., Fisher A.V., 2002 - British J. Nutr. 88, 697-709.
36. White P., 1995 - Essential Fatty Acids in Veterinary Medicine. Bayer AG, Leverkusen.
37. Wu Z., Ohajuruka O.H., Palmquist D.L., 1991 - J. Dairy Sci. 74, 3025-3034.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.dl-catalog-93763dc7-4e0f-4c6c-9f60-b47024795894
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.