PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 07 | 3 |

Tytuł artykułu

Styl życia a konsumpcja żywności

Warianty tytułu

EN
Life style and food consumption

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
Podjęto próbę określenia wpływu stylu życia (aktywności zawodowej, spędzania wolnego czasu, dbałości o zdrowie) na konsumencką percepcję żywności. Stwierdzono, że w Polsce dają się już zauważyć pewne, aczkolwiek jeszcze niezbyt wyraźne, tendencje do zmian w konsumpcji żywności związane z rodzajem aktywności zawodowej, sposobem spędzania wolnego czasu, dbałością o zdrowie.
EN
This paper attempts to determine how life style (work activities, leisure time activities, concern for health) influences the consumer's perception of food. Changing trends inn eating habits due to activities connected with work, leisure time and health have been noticed in Poland but this still remains undefined.

Wydawca

-

Rocznik

Tom

07

Numer

3

Opis fizyczny

s.58-64,tab.,bibliogr.

Twórcy

  • Katedra Analizy Rynku i Marketingu, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul.Oczapowskiego 4, 10-745 Olsztyn
autor

Bibliografia

  • Gulbicka B. 2000: Wyżywienie polskiego społeczeństwa w ostatniej dekadzie XX wieku. IERiGŻ, Warszawa.
  • Rejman K., Świątkowska M., Świstak E. 1998: Model wyżywienia ludności Polski w 2005 r. Przemysł Spożywczy nr 2, s.3-4.
  • Przybyłowski K., Hartley S., Kerin R., Rudelius W. 1998: Marketing. Dom Wydawniczy ABC, W-wa.

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.dl-catalog-623fe4fd-5a7b-46be-b1c9-6d4f19e5921c
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.