1.BIS-WENCEL H., 2003 - Mineral Elements Level in Milk of the Cows with Mineral Dietary Supplementation. Annates Universiiatis Mariae Curie-Skłodowska, Lublin-Polonia, vol. XXI, 2, 88, 259-264.
2.BONCZAR G., 2006 - Jakość oscypków z uwzględnieniem oceny mleka owczego i żętycy. Program Aktywizacji Gospodarczej i Ochrony Dziedzictwa Małopolskich Karpat - OWCA PLUS - 2006. Materiały szkoleniowe. Kraków 2006, 18-22.
3.BORYS M., PAKULSKI Т., BORYS В., PAKULSKA E., WĘGRZYN E., 2006 - The content and retention of some major and trace minerals in sheep's milk and cheese. Archiv flir Tierzucht, vol.49 (special issue), 263-267.
4.BUDSLAWSKI J., 1963 - Chemia i analiza mleka oraz jego przetworów. PWRiL Warszawa.
5.HAENLEIN G.F.W., 1995 - Nutritional value of dairy products of ewe and goat milk. Production and utilization of ewe and goat milk. Proceedings of the IDF/Greek National Committee of IDF/ CIRVAL Seminar held in Crete (Greece), 19-21 October 1995; 159-178.
6.KĘDZIOR W., 2005 - Owcze produkty spożywcze. Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa.
7.KRZYŻEWSKI J., RYNIEWICZ Z., STRZAŁKOWSKA N., BAGNICKA E„ 2002 - Koncentracja wybranych makro- i mikroelementów w mleku kóz zależnie od polimorficznej formy cc-Sl kazeiny. Prace i Materiały Zootechniczne, Zeszyt Specjalny 14, 93-102.
8.KUNACHOWICZ H., NADOLNA I., IWANOW K, PRZYGODA В., 2005 - Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw. Wyd. IV. Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.
9.PIRISI A., GASPARD C.E., PIREDDA G., JAUBERT A.. LEDDA A., 1999 - Relation entre CCS et les caractéristiques du lait de brebis et de chěvre. Milking and milk production of dairy sheep and goats. Athens, Greece, September 26 - October 1, 1998. EAAP Publication no. 95, 495-500.
10.SABA L., NOWAKOWICZ-DĄBEK В., WNUK W., BIS-WENCEL H., NIEDŹWIADEK Т., 2003 - Poziom wybranych elementów mineralnych u owiec z Pomorza Środkowego z uwzględnieniem poszczególnych ogniw łańcucha troficznego. Annales Universitatis Mariae Curie--Skłodowska, Lublin-Polonia, vol. XXI, nr 2. 94, 315-321.
11.SURAŻYŃSKI A., NOWAK H„ KŁOBUKOWSKI J., 1977 - Sery typu „Ricotta" otrzymane z mleka koagulowanego metodą termiczno-kwasową. Przegląd Mleczarski 3, 83.
12.SZYMANOWSKA A., LIPECKA C„ PATKOWSKI K, 1997 - Zawartość pierwiastków w mleku owiec mieszańców. Zeszyty Naukowe Przeglądu Hodowlanego 34, 145.
13.WĘGLARZY K., 2005 - Wpływ zawartości wybranych metali ciężkich w glebie na ich odkładanie w produktach i tkankach wypasanych zwierząt. Roczniki Naukowe Zootechniki, Rozprawy habilitacyjne. 21, 1-65.