Borowska A.: Produkty regionalne i tradycyjne w Unii Europejskiej. Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu, Tom IX, Zeszyt 4, Warszawa- Poznań-Kraków 2007.
European Commission, DG-AGRI http://europa.eu.int/comm/agriculture
Folkeson C.: Geographical indications and rural development in the EU. P. 36/2005.
O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia (red. Gąsiorowski M.). Fundacja Fundusz Współpracy. Warszawa 2005.
Jasiński J.: Wyróżnianie produktów regionalnych na rynku i wynikające z tego korzyści /w:/ O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia (red. Gąsiorowski M.). Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa 2005.
Rozporządzenie Rady (WE) nr 509/2006 z dnia 20 marca 2006 r. w sprawie produktów rolnych i środków spożywczych będących gwarantowanymi tradycyjnymi specjalnościami.
Rozporządzenie Rady (WE) nr 510/2006 z dnia 20 marca 2006 r. w sprawie ochrony oznaczeń geograficznych i nazw pochodzenia produktów rolnych i środków spożywczych
RzytkiM.: Sprzedać produkt tradycyjny /w:/ O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia (red. Gąsiorowski M.). Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa 2005.
Szymecka A.: Włoski system ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych /w:/ O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia (red. Gąsiorowski M.). Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa 2005.
Vinaver K., Jasiński J.: Rynek produktów regionalnych w wybranych krajach Unii Europejskiej /w:/ Rzeczpospolita produktów regionalnych. Wyd. NOŚ, FFW, „AGRO SMAK”, MCBnŚiR, SSFP, Paryż 2004.