Katedra Produkcji Roślinnej, Uniwersytet Rzeszowski, Rzeszów
Bibliografia
1. Borkowska H., Grundas S., Styk B.: Zmiany wybranych cech jakościowych ziarna kilku odmian pszenicy pod wpływem zróżnicowanego nawożenia azotowego. Acta Agrophys., 2003, 2(4): 717-723.
2. Buraczyńska D., Ceglarek F.: Plonowanie pszenicy ozimej uprawianej po różnych przedplonach. Acta Sci. Pol., Agricultura, 2008, 7(1): 27-37.
3. Cacak-Pietrzak G., Sułek A., Ceglińska A.: Wpływ substancji aktywnej i dawki herbicydu na plonowanie i cechy jakościowe ziarna pszenicy jarej. Fragm. Agron., 2008, 1: 76-83.
4. Dzieżyc J., Nowak I., Panek K.: Dekadowe wskaźniki potrzeb opadowych roślin uprawnych w Polsce. Zesz. Probl. Post. Nauk Rol., 1987, 314: 11-33.
5. Mazurek J., Kuś J.: Wpływ nawożenia azotem, terminu i ilości wysiewu na plonowanie i jakość ziarna odmian pszenicy jarej uprawianej po różnych przedplonach. Cz. I. Biul. IHAR, 1991, 177: 123-136.
6. Podolska G.: Wpływ dawki i sposobu nawożenia azotem na plon i wartość technologiczną ziarna odmian pszenicy ozimej. Acta Sci. Pol., Agricultura, 2008, 7(1): 57-65.
7. Rachoń L.: Studia nad plonowaniem i jakością pszenicy twardej (Triticum durum Desf.). Rozpr. Nauk., Wyd. AR Lublin, 2001.
8. Rudnicki F.: Przedplony zbóż a ich plonowanie w warunkach produkcyjnych. Fragm. Agron., 2005, 2: 172-182.
10. Sułek A., Podolska G.: Plonowanie i wartość technologiczna ziarna pszenicy jarej odmiany Nawra w zależności od dawki i terminu stosowania. Acta Sci. Pol., Agricultura, 2008, 7(1): 103-110.
11. Wesołowski M., Boniek Z., Buła M., Juszczak D.: Wpływ gęstości siewu i poziomu agrotechniki na plon i jakość ziarna pszenicy jarej. Pam. Puł., 2005, 139: 311-318.
12. Woźniak A.: Wpływ przedplonu na wybrane cechy jakościowe ziarna pszenicy jarej. Pam. Puł., 2004, 135: 325-330.
13. Woźniak A.: Wpływ przedplonów na plon i jakość ziarna pszenicy ozimej. Acta Sci. Pol., Agricultura, 2006, 5(2): 99-106.
14. Woźniak L.: Plonowanie i jakość ziarna pszenicy jarej zwyczajnej (Triticum aestivum) i twardej (Triticum durum Desf.) w zależności od poziomu agrotechniki. Acta Agrophys., 2006, 8(3): 755-763.