PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2011 | 119 | 1 |

Tytuł artykułu

Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009

Warianty tytułu

EN
White sugar quality produced at 2009 campaign

Języki publikacji

PL

Abstrakty

PL
W artykule dokonano oceny jakości cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009 roku. Z analiz wykonanych w Oddziale Cukrownictwa wynika, że jakość produkowanego cukru odpowiada, wg UE, w górnej mierze kategorii 2 . Sześć z 26 analizowanych prób zakwalifikowano do kategorii 1. Największy wpływ na liczbę punktów wywiera w dalszym ciągu duża zawartość popiołu konduktometrycznego w gotowym produkcie.
EN
In this paper the quality of white sugar produced in 2009 campaign is evaluated. The analyses carried out in the Sugar Industry Institute indicate that the produced sugar, according to UE standards, corresponds to class 2 quality. Six samples only were classified to quality class 1. Considerable content in the product of conductometric ash still has the prevailing influence on the white sugar quality rating.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Tom

119

Numer

1

Opis fizyczny

s.18-21,rys.,tab.

Twórcy

Bibliografia

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.dl-catalog-5441fdf2-46c9-42bc-8bb5-dcd7829360e2
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.