PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników

Czasopismo

2011 | 27 | 1 |

Tytuł artykułu

Application of QFD method for the process of a new furniture preparing

Warianty tytułu

Języki publikacji

EN

Abstrakty

EN
Application of QFD method for the process of a new furniture preparing The article takes up a subject of proceedings preceding launching a new product on the market. Particular attention was paid to the use of this process QFD technique (Quality Function Deployment or House of Quality, which had already been successfully applied in industries such as: automotive, electronic, or in building. QFD method gives the company an undoubted advantage which is shortening time of the process of preparing a new product and, ipso facto, faster capability to launch it on the market. It is also an instrument that serves to transfer customers' expectations to product’s features. QFD method can be also adopted to the needs for the furniture industry. Indeed, there are reasons to use it, all the more that there is no scientific research prescribing any procedures and methods of implementation in the furniture industry.

Wydawca

-

Czasopismo

Rocznik

Tom

27

Numer

1

Opis fizyczny

p.68-73,fig.,ref.

Twórcy

  • Department of Technology, Organisation and Management in Wood Industry, Warsaw University of Life Sciences, Nowourysnowska 159, 02-776 Warsaw, Poland
autor

Bibliografia

  • 1. Hamrol A.: Zarządzanie jakością z przykładami, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2008.
  • 2. Karaszewski R.: Nowoczesne koncepcje zarządzania jakością, Wyd. Dom Organizatora, Toruń 2009.
  • 3. Kotler P., Armstrong G.: Principles of Marketing, Pearson Education, New Jersey 2010.
  • 4. Krzemień E., Wolniak R.: Zastosowanie komputerowego wspomagania w metodzie QFD, Problemy Jakości nr 7, 2001, str. 31-34 (zamieszczono na stronie: www.radekwol.w.interia.pl/polska/artykuly.htm, 10/07/2010).
  • 5. Krzemień E., Wolniak R.: Zastosowanie komputerowego wspomagania w zarządzaniu jakością - metody FMEA i QFD, Zeszyty Naukowe Politechniki Śląskiej, Seria Organizacja i Zarządzania z. 12, Gliwice 2002, str. 303-314 (zamieszczono na stronie: www.radekwol.w.interia.pl/polska/artykuly.htm, 10/07/2010).
  • 6. Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.: Zarządzanie jakością żywności – ujęcie technologiczno-menadżerskie, Wydawnictwo Naukowo-Techniczne, Warszawa 2005.
  • 7. Szymanowski W., Pawłowska G., Strychalska- Rudzewicz A.: Zarys zarządzania jakością. Ujęcie marketingowo-logistyczne. Wyd. Ars Boni, Poznań 2010, str. 76-92.
  • 8. Świetliczny M., Bernatowicz G., Mańkowski P.: Uszlachetnianie powierzchni drzewnych i tworzyw drzewnych. Wydawnictwo SGGW. Warszawa 1996.
  • 9. www.ibspan.waw.pl
  • 10. www.zarz.agh.edu.pl/bsolinsk/QFD.html

Typ dokumentu

Bibliografia

Identyfikatory

Identyfikator YADDA

bwmeta1.element.dl-catalog-46e89450-9aca-4bab-8659-cd6d5cb7dacf
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.