Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu
Rocznik
2008
Tom
10
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Kanały dystrybucji ekologicznej produkcji rolniczej
(
Grzybowska-Brzezinska M.
)
artykuł:
Pozycja Polski w świecie jako producenta roślin ozdobnych
(
Jablonska L.
)
artykuł:
Procesy liberalizacji w światowym handlu rolnym
(
Kraciuk J.
)
artykuł:
Wykorzystanie znajomości motywów oraz barier konsumpcji owoców i produktów owocowych w dostosowaniu oferty rynkowej firmy do potrzeb nabywców
(
Jasiulewicz A.
)
artykuł:
Efektywność produkcji owoców i warzyw w wybranej grupie ekologicznych gospodarstw i ich konkurencyjność
(
Janowska-Biernat J.
)
artykuł:
Konkurencyjność w handlu hurtowym artykułami nabiałowymi w województwie dolnośląskim oceniana w oparciu o internetowy zasób informacji
(
Tarnowska A.
)
artykuł:
Ocena preferencji konsumentów produktów mleczarskich na przykładzie mieszkańców Krakowa
(
Cymanow P.
)
artykuł:
Konkurencyjność mięsa jagnięcego na rynku UE i w Polsce
(
Rokicki T.
)
artykuł:
Marka jako czynnik konkurencyjności na rynku produktów mleczarskich
(
Laba S.
)
artykuł:
Znaczenie nowoczesnych kanałów dystrybucji w osiąganiu przewagi konkurencyjnej w bankowości
(
Piwnicka M. T.
)
artykuł:
Konkurencyjność polskich i zagranicznych odmian na krajowym rynku ziemniaka jadalnego
(
Nowacki W.
)
artykuł:
Konkurencja na rynku nawozów mineralnych w Polsce
(
Piwowar A.
)
artykuł:
Polski handel zbożami z wybranymi krajami UE
(
Krzeminski M.
)
artykuł:
Uwarunkowania rozwoju rynku żywności ekologicznej – wyniki badań empirycznych
(
Niedzielski E.
)
artykuł:
Polski handel artykułami rolno-spożywczymi i jego konkurencyjność w odniesieniu do krajów członkowskich UE
(
Rytko A.
,
Kolyska J.
)
artykuł:
Konkurencyjność polskiego sektora zbożowego
(
Judzinska A.
)
artykuł:
Absorpcja wybranych środków pomocowych UE dla rolnictwa i obszarów wiejskich
(
Zajac J.
)
artykuł:
Analiza porównawcza poziomu cen żywności w wybranych państwach UE
(
Szczegolska M.
)
artykuł:
Ekonomiczna efektywność działalności pszczelarskiej
(
Podstawka M.
)
artykuł:
Dopłaty do roślin energetycznych jako czynnik konkurencyjności na rynku rzepaku
(
Ginter A.
)
artykuł:
Elastyczności cenowe popytu na żywność – analiza na podstawie modelu LA/AIDS
(
Dudek H.
)
artykuł:
Konkurencja cenowa w handlu detalicznym artykułami spożywczymi
(
Kozlowski W.
)
artykuł:
Konkurencyjność polskiego sektora rolno-spożywczego na Jednolitym Rynku Europejskim w warunkach liberalizacji światowego handlu rolnego
(
Pawlak K.
,
Poczta W.
)
artykuł:
Konkurencyjność produktów regionalnych i tradycyjnych
(
Bilska B.
)
artykuł:
Pozycja konkurencyjna polskiego handlu rolno-spożywczego
(
Lapinska J.
)
artykuł:
Sprzedaż bezpośrednia produktów ekologicznych
(
Koreleska E.
)
artykuł:
Wpływ działań i kosztów współistnienia produktów modyfikowanych genetycznie i niezmienionych na strategie konkurencyjne producentów pasz treściwych
(
Maciejczak M.
)
artykuł:
Powiązania pomiędzy cenami zbóż na rynkach regionalnych w Polsce
(
Gilka-Zaporska J.
)
artykuł:
Konkurencyjność produktów polskiego rolnictwa na rynku UE
(
Golebiewski J.
)
artykuł:
Uwarunkowania konkurencyjności na rynku wołowiny
(
Bak-Filipek E.
)
artykuł:
Rozwój rynku żywności ekologicznej
(
Pawlewicz A.
,
Gotkiewicz W.
)
artykuł:
Konkurencja na rynku piwa w Polsce
(
Kowalska A.
)
artykuł:
Czynniki wpływające na wzrost konkurencyjności w produkcji zbóż
(
Jaczewska-Kalicka A.
)
artykuł:
Ocena konkurencyjności polskich producentów żywności na rynku Unii Europejskiej
(
Szczepaniak I.
)
artykuł:
Światowy rynek ciągników i maszyn rolniczych
(
Lorencowicz E.
)
artykuł:
Rynek usług dla rolnictwa w Polsce w 2007 roku
(
Talarek M.
)
artykuł:
Konkurencyjność przemysłu drzewnego i sektora leśno-drzewnego w Polsce na tle Unii Europejskiej
(
Lis W.
)
artykuł:
Zmiany Wspólnej Polityki Rolnej a konkurencyjność polskiej gospodarki żywnościowej
(
Gornowicz M.
)
artykuł:
Czy możliwa jest konkurencja na rynku ubezpieczeń społecznych dla rolników? Uwarunkowania społeczno-ekonomiczne
(
Bobola A. M.
)
artykuł:
System zarządzania jakością w przedsiębiorstwie spożywczym jako element jego konkurencyjności
(
Sikorska D.
)
artykuł:
Produkcja roślin zielarskich w Polsce
(
Mikolajczyk-Grzelak N.
)
artykuł:
Czynniki wpływające na konkurencyjność produkcji bydła mięsnego
(
Oszczygiel A.
)
artykuł:
Znaczenie korporacji transnarodowych w polskim eksporcie żywności
(
Chechelski P.
)
artykuł:
Analiza zmian konkurencyjności polskiej wieprzowiny na rynkach krajów Unii Europejskiej
(
Gedek S.
)
artykuł:
Wpływ zmian ekonomiczno-organizacyjnych na konkurencyjność gospodarki leśnej w Polsce
(
Szramka H. H.
)
artykuł:
Polska jako konkurent na światowym rynku cebuli
(
Juszczak K.
)
artykuł:
Konkurencyjność na rynku wina w Polsce
(
Tul-Krzyszczuk A.
,
Kolakowska-Paszkiewicz A.
)
artykuł:
Konkurencyjność polskiego rynku drobiu i jaj w wymianie z Unią Europejską
(
Czyzewski A.
,
Danilczuk J.
)
artykuł:
Wpływ rozwoju produkcji biopaliw na rynki rolne
(
Fijalkowska-Jurgens E.
)
artykuł:
Energia odnawialna w Polsce szansą na zwiększenie konkurencyjności sektora rolnego
(
Pawlowski R.
)
artykuł:
Wielkość grupy producenckiej jako czynnik różnicujący zakres pełnionych przez nią funkcji
(
Chlebicka A.
,
Olejnik-Czerwonka I.
)
artykuł:
Pochodne instrumenty pogodowe jako narzędzia ograniczenia ryzyka w rolnictwie
(
Sokolowska E.
)
artykuł:
Kanały dystrybucji produktów mleczarskich instrumentem ekonomicznej konkurencyjności mleczarni
(
Zuba J.
)
artykuł:
Poziom konkurencyjności krajowej produkcji cebul i bulw kwiatowych
(
Wroblewska W.
)
artykuł:
Problemy ekonomiczne produkcji warzywniczej i konkurencyjność polskich produktów na rynkach zagranicznych
(
Winnicki T.
,
Szwejkowska B.
)
artykuł:
Rola marki w decyzjach nabywczych konsumentów produktów żywnościowych
(
Matysik-Pejas R.
)
artykuł:
Weryfikacja wybranych założeń modelu Blacka-Scholesa na przykładzie europejskiego rynku zbóż
(
Krawiec M.
)
artykuł:
Zastosowanie koncepcji klastrów w sektorze przetwórstwa żywności
(
Kuberska D.
)
artykuł:
Integracja sieci handlowych a procesy konkurencji na polskim rynku
(
Wrzesinska J.
)
artykuł:
Przestrzenny aspekt zaopatrzenia miast Dolnego Śląska w warzywa i owoce
(
Szybiga K.
,
Nowak M.
)
artykuł:
Zmiany cen na hurtowym rynku pomidorów spod osłon w Polsce po wejściu do Unii Europejskiej
(
Trzesowski M.
)
artykuł:
Produkcja i przetwórstwo produktów rolnych w aspekcie bezpieczeństwa żywności
(
Filipiak T.
)
artykuł:
Cross docking jako scentralizowana forma dystrybucji świeżych artykułów żywnościowych na przykładzie sieci detalicznej Tesco
(
Lubanska A.
)
artykuł:
Prognoza cen żywca wieprzowego w Polsce w latach 2008-2011
(
Peplinski B.
,
Majchrzycki D.
,
Dobek A.
)
artykuł:
Tendencje w produkcji, handlu zagranicznym i konsumpcji wieprzowiny w Polsce w latach 1990-2007
(
Stanko S.
)
artykuł:
Konkurencyjność producentów żywca wołowego w Polsce na rynku Unii Europejskiej ze szczególnym uwzględnieniem zmian cen skupu i relacji tych cen w latach 2003-2007
(
Olszanska A.
)
artykuł:
Technologie informatyczne a konkurencyjność w rolnictwie. Wybrane aspekty
(
Kalinowski J.
)
artykuł:
Wartość rynku nasion w Polsce a dochody hodowców
(
Wicki L.
)
artykuł:
Konkurencyjność a powiązania cen produktów rolnych w Polsce z cenami na rynkach UE
(
Rembeza J.
)
artykuł:
Sytuacja kobiet wiejskich na rynku pracy
(
Braja M.
,
Drajewska N.
,
Sawicka J.
)
artykuł:
Wpływ programu SAPARD na konkurencyjność przemysłu mięsnego
(
Gradziuk K.
)
artykuł:
Regionalna baza surowcowa jako źródło przewag konkurencyjnych przedsiębiorstw mleczarskich
(
Komor A.
)
artykuł:
Znaczenie branży żywnościowej na rynku reklamy w Polsce
(
Skowronek-Gradziel A.
)
artykuł:
Jakość handlowa owoców jako czynnik konkurencyjności polskiego sadownictwa
(
Pawlak J.
)
artykuł:
Dochody gospodarstw domowych rolników
(
Muszynska J.
)
artykuł:
Koszty produkcji i ceny sprzedaży jako element konkurencyjności przedsiębiorstw
(
Wyszkowska Z.
)
artykuł:
Współzależności ekonomiczne na rynku pszenicy i rzepaku w Polsce w latach 1997-2006
(
Kucharski K.
)
artykuł:
Produkcja warzyw i owoców oraz ich przetwórstwo w Polsce
(
Kierczynska S.
)
artykuł:
Ocena konkurencyjności podmiotu prowadzącego produkcję rybacką na terenie rezerwatu przyrody w oparciu o wybrane wskaźniki finansowe w latach 2004-2006
(
Stachowiak M.
)
artykuł:
Koszty i opłacalność niskotowarowej produkcji kurcząt brojlerów w latach 2005-2007
(
Sokolowicz Z.
,
Krawczyk J.
)
artykuł:
Pszczelarstwo jako czynnik wpływający na konkurencyjność w rolnictwie
(
Majewski J.
)
artykuł:
Zróżnicowanie cen trzody chlewnej w Polsce w ujęciu regionalnym
(
Hamulczuk M.
)
artykuł:
Determinanty konkurencyjności rynku wieprzowiny w Danii
(
Stepien S.
)
artykuł:
Konkurencyjność na rynku produktów tradycyjnych i regionalnych w UE
(
Borowska A.
)
artykuł:
Reklama społeczna jako narzędzie poprawy konkurencyjności w przypadku produkcji żywności naturalnej w Polsce
(
Swiatkowska M.
,
Krajewski K.
)
artykuł:
Konkurencyjność międzynarodowa małych przedsiębiorstw środkiem rozwoju obszarów wiejskich
(
Paszkowski S.
,
Naglak B.
)
artykuł:
Konkurencyjność produktów rolno-żywnościowych z krajów wysoko rozwiniętych na światowych rynkach rolnych w świetle różnych scenariuszy liberalizacji
(
Poczta-Wajda A.
)
artykuł:
Strategie marki regionalnej jako element kształtowania pozycji konkurencyjnej przedsiębiorstw
(
Angowski M.
)
artykuł:
Nowe aspekty konkurencyjności i dystrybucji produktów ekologicznych w Polsce
(
Michota-Katulska E.
,
Boniecka I.
,
Sinska B.
,
Milewska M.
)
artykuł:
Znajomość preferencji konsumentów czynnikiem zwiększającym konkurencyjność produktów na rynku warzyw
(
Jader K.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.