Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
65
Czasopismo
Prace Instytutów i Laboratoriów Badawczych Przemysłu Spożywczego
Wydawca
-
Rocznik
2010
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
65
artykuł:
Wpływ nowo opracowanych kultur starterowych na skład mikroflory, przebieg procesu fermentacji, jakość zakwasów piekarskich oraz na właściwości ciast i pieczywa mieszanego
(
Chablowska B.
,
Slowik E.
,
Rozmierska J.
,
Piasecka-Jozwiak K.
,
Szkudzinska-Rzeszowiak E.
), s. 7-19
artykuł:
Bakteriobójcze działanie niejonowych nanokoloidów na bakterie Listeria monocytogenes oraz Salmonella sp.
(
Kieliszek M. K.
,
Misiewicz A.
), s. 20-28
artykuł:
Bioróżnorodność szczepów Alicyclobacillus acidoterrestris
(
Sokolowska B.
,
Niezgoda J.
,
Bytonska M.
,
Frankiel A.
), s. 29-38
artykuł:
Wytwarzanie gwajakolu z kwasu wanilinowego przez bakterie z rodzaju Alicyclobacillus - badania modelowe w soku jabłkowym
(
Sokolowska B.
,
Skapska S.
,
Sionek B.
,
Niezgoda J.
,
Bytonska M.
), s. 39-46
artykuł:
Lesteria monocytogene. Charakterystyka, występowanie oraz mechanizmy adaptacyjne do niesprzyjających warunków wzrostu
(
Szosland-Faltyn A.
,
Krolasik J.
,
Krepska M.
), s. 47-54
artykuł:
Zastosowanie modelu kinetyki niehomogenicznej w badaniach przeżywalności przetrwalników z rodzaju Bacillus w suszach ziołowych utrwalonych w polu promieniowania jonizującego gamma
(
Markowska J.
,
Polak E.
,
Zegota A.
), s. 55-70
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania ciastek z dodatkiem ziaren sezamu na trwałość produktów
(
Rybicka R.
,
Kazmierczak A.
,
Bartodziejska B.
), s. 71-80
artykuł:
Badanie możliwości zastosowania preparatów enzymatycznych w technologii produkcji lodów
(
Cwiertniewski K.
,
Polak E.
,
Markowska J.
,
Egierski K.
), s. 81-93
artykuł:
Badania nad poprawą struktury i konsystencji ciast mrożonych z zastosowaniem preparatów enzymatycznych
(
Cwiertniewski K.
,
Polak E.
,
Markowska J.
,
Egierski K.
), s. 94-106
artykuł:
Prognozowanie jakości mąki pszennej na podstawie parametrów oceny jakości śruty za pomocą aparatu mixolab
(
Szafranska A.
), s. 107-116
artykuł:
Zmiany aktywności lipooksygenaz w czasie produkcji słodu
(
Michalowska D.
), s. 117-127
artykuł:
Wpływ wybranych warunków w trakcie fermentacji piwowarskiej na poziom flokulacji szczepów drożdży fermentacji górnej
(
Zimakowska K.
,
Misiewicz A.
), s. 128-139
artykuł:
Nowoczesne metody analityczne w służbie bezpieczeństwa żywności
(
Czerwiecki L.
,
Jędrzejczak R.
,
Szymczyk K.
), s. 140-150
artykuł:
Spektrometria mas z jonizacją chemiczną w analizie pozostałości pestycydów fosforoorganicznych w środkach spożywczych
(
Roszko M.
,
Szymczyk K.
), s. 151-161
artykuł:
Zawartość metali ciężkich w wybranych gatunkach grzybów jadalnych dostępnych w handlu detalicznym regionu łódzkiego
(
Bartodziejska B.
,
Gajewska M.
,
Czajkowska A.
,
Cis A.
), s. 162-168
artykuł:
Zastosowanie olejków roślinnych jako dodatków do drożdży potencjalnie probiotycznych dla zwierząt
(
Piasecka-Jozwiak K.
,
Rozmierska J.
,
Chablowska B.
,
Stecka K.
,
Szkudzinska-Rzeszowiak E.
), s. 169-176
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.