Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
06
Czasopismo
Zeszyty Naukowe Akademii Rolniczej w Krakowie. Technologia Żywności
Wydawca
-
Rocznik
1994
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
06
artykuł:
Historia i perspektywy rozwoju Oddzialu Technologii Zywnosci Akademii Rolniczej im. H. Kollataja w Krakowie
(
Tuszynski T.
), s. 7-16
artykuł:
Jakosc zdrowotna zywnosci w profilaktyce chorob cywilizacyjnych
(
Miedzobrodzka A.
), s. 17-22
artykuł:
Jakosc skrobi w swietle badan w 20-leciu Oddzialu Technologii Zywnosci
(
Palasinski M.
), s. 23-35
artykuł:
Wplyw bezobjawowych form zapalenia wymienia u owiec na sklad i wlasciwosci mleka istotne dla przetworstwa
(
Bonczar G.
), s. 37-43
artykuł:
Zawartosc azotanow i azotynow oraz kwasow organicznych w bulwach nowych rodow ziemniaka
(
Cieslik E.
,
Sawina-Pysz J.
,
Krawontka J.
), s. 45-51
artykuł:
Wplyw procesow technologicznych na zawartosc kadmu, olowiu i miedzi w wybranych warzywach oraz ich stezenie w niektorych mrozonkach owocowo-warzywnych
(
Fik M.
,
Surowka J.
), s. 53-65
artykuł:
Wlasciwosci fosforanow dwuskrobiowych otrzymanych z odtluszczonych skrobi zbozowych
(
Fortuna T.
,
Palasinski M.
), s. 67-75
artykuł:
Wplyw polepszaczy na jakosc pieczywa z maki pszenzytniej. Cz.I. Ocena wartosci wypiekowej maki oraz wybor optymalnej metody wypieku
(
Gambus H.
,
Nowotna A.
,
Korus J.
,
Czaja G.
), s. 77-86
artykuł:
Wplyw polepszaczy na jakosc pieczywa z maki pszenzytniej. Cz.II. Wybor optymalnej odmiany i polepszacza
(
Gambus H.
,
Nowotna A.
,
Korus J.
,
Czaja G.
), s. 87-95
artykuł:
Zaleznosc fizykochemicznych wlasciwosci skrobi pszenzytniej od sposobu jej wyodrebniania
(
Gambus H.
,
Fortuna T.
,
Nowotna A.
), s. 97-105
artykuł:
Wplyw bezobjawowych form zapalenia wymienia na poziom punktu zamarzania mleka krowiego
(
Grega T.
), s. 107-112
artykuł:
Wplyw dodatku poliwinylopirolidonu [PVP] i szybkosci zamrazania na aktywnosc niektorych enzymow mrozonej trzustki bydlecej
(
Hajduk E.
), s. 113-120
artykuł:
Ocena przydatnosci czterech odmian bobu do konserwowania
(
Jaworska G.
), s. 121-133
artykuł:
Przydatnosc pasternaku do mrozenia
(
Jaworska G.
), s. 135-141
artykuł:
Wplyw okresu pozyskiwania owocow cukini na ich przydatnosc do kiszenia
(
Kmiecik W.
,
Lisiewska Z.
), s. 143-153
artykuł:
Wplyw preparatow skrobiowych na wlasciwosci farszow miesnych
(
Kolczak T.
,
Kupiec B.
,
Palka K.
), s. 155-165
artykuł:
Zaleznosc miedzy zawartoscia fosforu w bulwach ziemniaka a zawartoscia fosforu w skrobi
(
Kolodziej Z.
), s. 167-174
artykuł:
Zastosowanie techniki sublimacyjnej do wytwarzania koncentratow przyprawowo-witaminowych z pomidorow
(
Macura R.
), s. 175-182
artykuł:
Ocena sposobu zywienia dzieci i mlodziezy w wybranych domach dziecka w Krakowie
(
Miedzobrodzka A.
,
Sikora E.
,
Cieslik E.
), s. 183-191
artykuł:
Wplyw pH i poziomu barwnikow hemowych na stopien ich denaturacji i barwe miesa podczas ogrzewania
(
Palka K.
,
Kupiec B.
,
Kolczak T.
), s. 193-200
artykuł:
Proby mutacji glukogennego szczepu Aspergillus awamori przy zastosowaniu promieniowania ultrafioletowego
(
Rykala-Ziobro M.
,
Dluzniewska J.
,
Jedrzejowska A.
), s. 201-205
artykuł:
Charakterystyka koncentratow ukwaszonej serwatki stosowanych do wyrobu masla metoda NIZO
(
Wszolek M.
,
Kisza J.
), s. 207-217
artykuł:
Wplyw poziomu zakwaszenia plazmy masla koncentratem ukwaszonej serwatki na jego jakosc i trwalosc
(
Wszolek M.
,
Kisza J.
), s. 219-230
artykuł:
Zawartosc niektorych metali ciezkich w jajach kurzych
(
Zrodlowski Z.
,
Celej A.
,
Czepiel K.
), s. 231-238
artykuł:
Mikrobiologiczny i technologiczny skutek cieplnego kondycjonowania suszonego bialka jaja
(
Cegielska-Radziejewska R.
,
Kijowski J.
), s. 239
artykuł:
Wplyw wybranych czynnikow technologicznych na jakosc sokow zageszczonych z owocow jagodowych
(
Celej A.
), s. 240
artykuł:
Mozliwosci zastosowania pomiarow instrumentalnych do oceny tekstury produktow zywnosciowych
(
Kolozyn-Krajewska D.
,
Jalosinska-Pienkowska M.
,
Grzesinska W.
), s. 241
artykuł:
Oznaczanie aktywnosci enzymatycznej i ilosci lizozymu
(
Lesnierowski G.
,
Kijowski J.
), s. 242
artykuł:
Wplyw chelatowania jonow wapniowych na wlasciwosci reologiczne zeli otrzymywanych z koncentratow i izolatu bialek serwatkowych
(
Mleko S.
), s. 243
artykuł:
Ocena jakosci zywieniowej wybranych warzyw poddawanych obrobce cieplnej z zastosowaniem nowych typow naczyn kuchennych
(
Neryng A.
,
Waclawski H.
,
Grzesinska W.
), s. 244
artykuł:
Zawartosc kadmu i olowiu w miesie i watrobie krolikow hodowanych w srodowisku ekologicznie zagrozonym Polski poludniowej
(
Sikora T.
), s. 245
artykuł:
Wplyw jonow metali na wzrost drozdzy piekarskich rasy Mautner i hybrydu XT411 x 5p
(
Tuszynski T.
,
Pasternakiewicz A.
), s. 246
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.