Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
55
Czasopismo
Prace Instytutów i Laboratoriów Badawczych Przemysłu Spożywczego
Wydawca
-
Rocznik
2000
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
55
artykuł:
Zmiany lepkosci hydrolizatow skrobiowych w procesie zacierania
(
Rzepka E.
,
Stecka K. M.
,
Milewski J.
,
Badocha E.
), s. 5-21
artykuł:
Degradacja surowej skrobi ziemniaczanej przez amylazy bakterii fermentacji mlekowej
(
Zielinska K. J.
,
Stecka K. M.
,
Miecznikowski A. H.
,
Suterska A. M.
), s. 22-29
artykuł:
Zastosowanie preparatow enzymatyczno-bakteryjnych w kiszeniu wywaru gorzelniczego
(
Milewski J.
,
Zalewska T.
,
Zielinska K. J.
,
Rzepka E.
,
Mois A.
), s. 30-40
artykuł:
Otrzymywanie ksylanazy z Chaetomium globosum
(
Czakaj J.
,
Sawicka-Zukowska R.
,
Jedrychowska B.
), s. 41-59
artykuł:
Dobor podloza hodowlanego w warunkach laboratoryjnych i produkcyjnych do biosyntezy kwasu mlekowego przy uzyciu szczepow bakterii Lactobacillus delbrueckii wytwarzajacych [Lplus] kwas mlekowy
(
Zlotkowska H.
), s. 60-66
artykuł:
Wplyw przechowywania drozdzy gorzelniczych w stanie zliofilizowanym na ich przezywalnosc, zywotnosc oraz stabilnosc cech biotechnologicznych
(
Wolska M.
,
Czuprynski B.
,
Kotarska K.
,
Klosowski G.
), s. 67-77
artykuł:
Zastosowanie techniki komputerowej w badaniach nad fermentacja octowa
(
Spera M.
,
Czuba J.
,
Sikorska I.
,
Poblocki T.
,
Spera K.
), s. 78-95
artykuł:
Ocena przydatnosci drozdzy piwowarskich w aktualnych warunkach technologicznych
(
Baca E.
,
Michalowska D.
,
Salamon A.
), s. 96-111
artykuł:
Oznaczanie aktywnosci przeciwutleniajacej wybranych produktow zywnosciowych z wykorzystaniem reakcji utleniania krocyny. Opracowanie metody i przyklady wykorzystania
(
Halasinska A. G.
,
Trzcinska M.
,
Sieliwanowicz B.
), s. 112-126
artykuł:
Badania porownawcze oznaczania zawartosci kwasu L-askorbinowego metoda enzymatyczna i metodami wg polskiej normy w wybranych sokach owocowych i warzywnych
(
Danielczuk J.
,
Jakubowski A.
,
Czarnecka A.
), s. 127-151
artykuł:
Weryfikacja metod oznaczania wybranych pierwiastkow w zywnosci pochodzenia roslinnego
(
Jedrzejczak R.
,
Reczajska W.
,
Szteke B.
), s. 152-174
artykuł:
Badania wybranych zanieczyszczen w roslinnych surowcach spozywczych
(
Szteke B.
,
Szymczyk K.
,
Czerwiecki L.
), s. 175-182
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.