Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Roczniki Gleboznawcze
Rocznik
1995
Tom
46
Numer
1-2
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1-2
artykuł:
Wczoraj, dzis i jutro gleboznawstwa w Polsce
(
Prusinkiewicz Z.
), s. 5-19
artykuł:
Zmiany struktury i wlasciwosci fizycznych czarnoziemow pod wplywem erozji wodnej
(
Paluszek J.
), s. 21-35
artykuł:
Wplyw stopnia uwilgotnienia gleby na tworzenie sie agregatow glebowych i ich trwalosc
(
Chmielnicki J.
,
Roszak W.
,
Fabijanski J.
), s. 37-43
artykuł:
Proba obnizenia toksycznego dzialania olowiu w glebie przez wprowadzenie do niej Bacillus megaterium lub Streptomyces variabilis
(
Niklewska-Larska T.
), s. 45-51
artykuł:
Wplyw pestycydow stosowanych w chemicznej ochronie roslin uprawnych na niektore wlasciwosci biologiczne gleby
(
Michalcewicz W.
), s. 53-64
artykuł:
Zawartosc metali ciezkich w glebach aluwialnych Zulaw
(
Czarnowska K.
,
Bontruk H.
), s. 65-77
artykuł:
Oczyszczanie wod powierzchniowych z metali ciezkich [Zn, Cu, Cr, Pb i Cd] przy uzyciu sztucznie uformowanych zloz torfowo-mineralnych
(
Biernacka E.
,
Maciak F.
), s. 79-94
artykuł:
Wplyw miedzi oraz weglanu wapnia na mineralizacje zwiazkow organicznych azotu w murszach i torfach w warunkach laboratoryjnych
(
Maciak F.
), s. 95-104
artykuł:
Zawartosc mineralnych form N-NH4 i N-NO3 w glebie sadu jabloniowego
(
Kozanecka T.
), s. 105-117
artykuł:
Gleby wapniowcowe wytworzone z wybranych ogniw litostratygraficznych fliszu wschodnich Karpat. Cz.II. Wlasciwosci mikromorfologiczne
(
Zasonski S.
), s. 119-134
artykuł:
Emisja do atmosfery podtlenku azotu [ N2O ] z uzytkow rolnych w Polsce w aspekcie efektu cieplarnianego
(
Mercik S.
,
Moskal S.
,
Stepien W.
), s. 135-148
artykuł:
Wspomnienie o profesorze dr Tomaszu Komornickim [ 1916-1994 ]
(
Niemyska-Lukaszuk J.
,
Miechowka A.
), s. 149-150
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.