Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Woda - Środowisko - Obszary Wiejskie
Rocznik
2010
Tom
10
Numer
2[30]
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
2[30]
artykuł:
Wplyw nawozenia osadem sciekowym na wybrane parametry aktywnosci biologicznej gleby oraz wydajnosc aparatu fotosyntetycznego slonecznika bulwiastego [Helianthus tuberosus L.]
(
Augustynowicz J.
,
Pietkiewicz S.
,
Kalaji M. H.
,
Russel S.
), s. 7-18
artykuł:
Wplyw kompostowania osadow sciekowych na liczebnosc wybranych grup drobnoustrojow autochtonicznych
(
Bauza-Kaszewska J.
,
Paluszak Z.
,
Skowron K.
), s. 19-27
artykuł:
Mikroflora epifityczna Triticum aestivum L. wokol skladowiska odpadow komunalnych w Tarnowie-Krzyzu
(
Chmiel M. J.
), s. 29-38
artykuł:
Udzial metylotrofow wyizolowanych z gleby ryzosferowej i pozaryzosferowej spod uprawy jeczmienia w przemianach zwiazkow fosforu i siarki
(
Durska G.
), s. 39-48
artykuł:
Sezonowe zmiany wskaznikow stanu sanitarnego gleby na terenie oraz w rejonie skladowiska odpadow komunalnych aglomeracji krakowskiej
(
Fraczek K.
), s. 49-60
artykuł:
Sklad mikrobiocenotyczny drobnoustrojow bioracych udzial w procesach przemian azotu w glebie w otoczeniu skladowiska odpadow komunalnych
(
Fraczek K.
), s. 61-71
artykuł:
Zanieczyszczenia bakteriologiczne w ocenie jakosci wod Biebrzy
(
Frak M.
), s. 73-82
artykuł:
Bioaktywne metabolity ryzosferowych bakterii Pseudomonas
(
Jankiewicz U.
), s. 83-92
artykuł:
Wymienialnosc sideroforow przez bakterie rodzaju Pseudomonas
(
Jankiewicz U.
,
Kudelska J.
), s. 93-102
artykuł:
Koinokulacja in vitro siewek kukurydzy bakteriami diazotroficznymi
(
Klama J.
,
Niewiadomska A.
,
Wolna-Maruwka A.
), s. 103-110
artykuł:
Aktywnosc mikrobiologiczna i enzymatyczna gleby pod uprawa kukurydzy w zaleznosci od zroznicowanego nawozenia azotem
(
Natywa M.
,
Sawicka A.
,
Wolna-Maruwka A.
), s. 111-120
artykuł:
Wplyw zroznicowanych poziomow nawozenia azotowego i sodowego na aktywnosc nitrogenazy i koncentracje chlorofilu w mieszance koniczyny lakowej z festulolium
(
Niewiadomska A.
,
Sawicka A.
), s. 121-131
artykuł:
Wplyw kontrolowanego wypalania traw na liczebnosc grzybow glebowych
(
Predecka A.
,
Russel S.
,
Chojnicki J.
,
Charmuszko M.
), s. 133-141
artykuł:
Wplyw kontrolowanych pozarow lasow na potencjal mineralizacyjny azotu w glebie
(
Predecka A.
,
Russel S.
,
Chojnicki J.
,
Gozdowski D.
,
Dmochowski D.
), s. 143-151
artykuł:
Liczebnosc i aktywnosc mikroorganizmow w glebie spod uprawy kukurydzy w dolinie rzeki Dayi na terenie Ghany
(
Przybulewska K.
,
Kupiec M.
,
Lysko A.
,
Cyglicki R.
), s. 153-158
artykuł:
Zmiany w mikroflorze gleby wokol skladowiska odpadow komunalnych w Leczycy k.Stargardu Szczecinskiego
(
Przybulewska K.
,
Nowak A.
,
Glabowska D.
), s. 159-166
artykuł:
Wplyw miedzi na bakterie z rodzaju Azospirillum wystepujace w ryzosferze siewek kukurydzy i pszenicy
(
Swedrzynska D.
,
Sawicka A.
), s. 167-178
artykuł:
Wykorzystanie paciorkowcow kalowych w mikrobiologicznej ocenie procesu higienizacji kompostowanych osadow sciekowych
(
Szala B.
,
Paluszak Z.
), s. 179-188
artykuł:
F-specyficzne bakteriofagi RNA oraz bakterie z grupy coli w probkach wody pochodzacych ze srodmiejskiego jeziora w Szczecinie
(
Sliwa-Dominiak J.
,
Tokarz-Deptula B.
,
Deptula W.
), s. 189-199
artykuł:
Zanieczyszczenia mikrobiologiczne sciolki i powietrza podczas odchowu kurczat brojlerow
(
Witkowska D.
,
Chorazy L.
,
Mituniewicz T.
,
Makowski W.
), s. 201-210
artykuł:
Aktywnosc dehydrogenaz oraz zmiany liczebnosci bakterii mezo- i termofilnych podczas kompostowania osadow sciekowych z roznymi dodatkami w bioreaktorze
(
Wolna-Maruwka A.
,
Sawicka A.
,
Natywa M.
,
Dach J.
), s. 211-222
artykuł:
Wplyw preparatu EM na przezywalnosc bakterii wskaznikowych Salmonella Senftenberg W775 w gnojowicy bydlecej
(
Wronski G.
,
Szejniuk B.
,
Affelska M.
), s. 223-231
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.