Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2007
Tom
14
Numer
5
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
5
artykuł:
Hydroliza enzymatyczna, w recyrkulacyjnym reaktorze membranowym, soli sodowej oktenylobursztynianu skrobiowego
(
Lubiewski Z.
,
Le Thanh J.
,
Stendera L.
,
Lewandowicz G.
), s. 9-22
artykuł:
Wlasciwosci ekstrudowanej skrobi ziemniaczanej modyfikowanej glicyna
(
Kapelko M.
,
Zieba T.
), s. 23-32
artykuł:
Wplyw modyfikacji hydrotermicznej na wlasciwosci skrobi wyizolowanej z wybranych nasion roslin straczkowych
(
Piecyk M.
,
Walicka R.
), s. 33-42
artykuł:
Wplyw procesu ekstruzji na wybrane cechy jakosciowe peletow zbozowych
(
Trela A.
,
Moscicki L.
), s. 43-54
artykuł:
Zawartosc wybranych skladnikow prozdrowotnych w ekstrudatach z udzialem otrab zytnich
(
Matusz-Mirlak A.
,
Pastuszka D.
,
Gambus H.
), s. 55-65
artykuł:
Wplyw obrobki termicznej na sklad chemiczny i wlasciwosci przeciwutleniajace ziarniakow gryki
(
Stempinska K.
,
Soral-Smietana M.
,
Zielinski H.
,
Michalska A.
), s. 66-76
artykuł:
Wplyw modyfikacji czasu slodowania ziarna jeczmienia na cechy brzeczek otrzymanych z udzialem grysu kukurydzianego
(
Zembold-Gula A.
,
Blazewicz J.
), s. 77-83
artykuł:
Wplyw warunkow przechowywania na stopien czerstwienia mrozonych wyrobow ciastkarskich
(
Skotnicka M.
,
Palich P.
), s. 84-92
artykuł:
Wplyw niedoboru wody na zawartosc wybranych skladnikow chemicznych w bulwach ziemniaka
(
Boguszewska D.
), s. 93-101
artykuł:
Charakterystyka wlasciwosci funkcjonalnych niemodyfikowanych i acylowanych koncentratow bialek soczewicy i ich trypsynowych hydrolizatow
(
Kowalczyk D.
,
Stryjecka M.
,
Baraniak B.
), s. 102-112
artykuł:
Wlasciwosci przeciwutleniajace polifenoli zawartych w okrywie nasiennej nasion bobu
(
Druzynska B.
,
Jezak A.
), s. 113-121
artykuł:
Przeciwutleniajace wlasciwosci ekstraktow z kielkow roslin
(
Samotyja U.
,
Zdzieblowski T.
,
Szlachta M.
,
Malecka M.
), s. 122-128
artykuł:
Badania nad bioaktywnymi glukozynolanami w wybranych odmianach warzyw krzyzowych technika HPLC
(
Sosinska E.
,
Obiedzinski M. W.
), s. 129-136
artykuł:
Porownanie zawartosci poliacetylenow w 18 odmianach selera korzeniowego
(
Jablonska-Rys E.
), s. 137-143
artykuł:
Optymalizacja parametrow techniki SPME do oceny aromatu owocow linii transgenicznych ogorka eksprymujacych gen taumatyny II
(
Goslinski M.
,
Zawirska-Wojtasiak R.
,
Gajc-Wolska J.
), s. 144-154
artykuł:
Wplyw przechowywania nowych odmian dyni olbrzymiej [Cucurbita maxima] na wybrane parametry skladu chemicznego
(
Niewczas J.
,
Mitek M.
), s. 155-164
artykuł:
Wplyw obrobki wstepnej, zamrazania i zamrazalniczego skladowania na teksture pieczarek
(
Bernas E.
,
Jaworska G.
,
Maciejaszek I.
,
Biernacka A.
), s. 165-172
artykuł:
Badanie stabilnosci beta-karotenu na nosnikach stalych
(
Szterk A.
,
Lewicki P. P.
), s. 173-185
artykuł:
Warunki dojrzewania i przechowywania fermentowanego napoju sojowego
(
Zielinska D.
,
Uzarowicz U.
), s. 186-193
artykuł:
Wplyw dodatku nektaru z dzikiej rozy na wlasciwosci przeciwutleniajace i zawartosc skladnikow bioaktywnych w mieszanych sokach rozano-jablkowych
(
Kalisz S.
,
Mitek M.
), s. 194-202
artykuł:
Zmiany wybranych wyroznikow jakosciowych podczas przechowywania sokow odtwarzanych z koncentratow
(
Kalisz S.
,
Wolniak M.
), s. 203-212
artykuł:
Wplyw procesu odwadniania osmotycznego na zawartosc polifenoli w suszach gruszkowych [Pyrus communis i Pyrus pyrifolia]
(
Kopera M.
,
Mitek M.
), s. 213-221
artykuł:
Wplyw parametrow suszenia konwekcyjno-mikrofalowego na aktywnosc przeciwrodnikowa jablek
(
Rzaca M.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 222-230
artykuł:
Wplyw procesu mrozenia i zamrazalniczego przechowywania owocow borowki wysokiej na zawartosc antocyjanow
(
Scibisz I.
,
Mitek M.
), s. 231-238
artykuł:
Aktywnosc przeciwutleniajaca oraz zawartosc witaminy C i zwiazkow fenolowych w owocach roznych genotypow aktinidii [Actinidia Lindl.]
(
Krupa T.
,
Latocha P.
), s. 239-246
artykuł:
Profile zwiazkow lotnych wybranych miodow pszczelich
(
Majewska E.
,
Delmanowicz A.
), s. 247-259
artykuł:
Porownanie oznaczania zawartosci katechin w lisciach zielonej i czarnej herbaty metoda wanilinowa i metoda HPLC
(
Krawczyk P.
,
Druzynska B.
), s. 260-266
artykuł:
Zanieczyszczenie herbat wielopierscieniowymi weglowodorami aromatycznymi
(
Ciecierska M.
,
Obiedzinski M. W.
,
Albin M.
), s. 267-273
artykuł:
Wplyw wybranych hydrokoloidow na wlasciwosci reologiczne jogurtu stalego
(
Gustaw W.
,
Nastaj M.
,
Solowiej B.
), s. 274-282
artykuł:
Wlasciwosci reologiczne deserow otrzymanych z bialek serwatkowych z dodatkiem roznych substancji slodzacych
(
Nastaj M.
,
Gustaw W.
,
Solowiej B.
), s. 283-291
artykuł:
Analiza tekstury analogow serow topionych z dodatkiem preparatow serwatkowych
(
Solowiej B.
), s. 292-300
artykuł:
Liczebnosc paleczek z rodzaju Lactobacillus i Bifidobacterium oraz ich wplyw na zawartosc skoniugowanego kwasu linolowego w modelowych serach dojrzewajacych
(
Bzducha A.
,
Obiedzinski M. W.
), s. 301-311
artykuł:
Wplyw aglomeracji na wlasciwosci uzytkowe sproszkowanych modelowych odzywek dla dzieci
(
Szulc K.
,
Lenart A.
), s. 312-320
artykuł:
Wybrane wlasciwosci fizyczne powlok jadalnych serwatkowych
(
Kokoszka S.
,
Lenart A.
), s. 321-328
artykuł:
Wplyw kwasnej hydrolizy na wlasciwosci przeciwutleniajace alkoholowych ekstraktow wybranych przypraw
(
Zlotek U.
,
Gawlik-Dziki U.
), s. 329-336
artykuł:
Modelowe badania nad utlenianiem steroli
(
Derewiaka D.
,
Obiedzinski M. W.
), s. 337-345
artykuł:
Stabilnosc i jakosc bezcholesterolowych, niskotluszczowych emulsji majonezowych zawierajacych inuline
(
Jedrzejkiewicz K.
,
Florowska A.
), s. 346-359
artykuł:
Wplyw dodatku preparatow mineralno-huminowych oraz przeciwutleniaczy do paszy niosek na aktywnosc lizozymu i cystatyny w bialku jaj
(
Graszkiewicz A.
,
Kazmierska M.
,
Niedbalska J.
), s. 360-366
artykuł:
Wplyw sonifikacji na wlasciwosci zelu miofibryli podczas dojrzewania miesa wolowego
(
Latoch A.
), s. 367-373
artykuł:
Zawartosc zwiazkow fenolowych i pojemnosc przeciwutleniajaca produktow zytnich w symulowanych in vitro zmianach pH w przewodzie pokarmowym oraz po trawieniu enzymatycznym in vitro
(
Michalska A.
,
Zielinski H.
,
Soral-Smietana M.
,
Stempinska K.
), s. 374-384
artykuł:
Wplyw fruktanow o roznym stopniu polimeryzacji lancucha weglowodanowego na procesy fermentacyjne w koncowym odcinku przewodu pokarmowego u szczurow doswiadczalnych
(
Zary-Sikorska E.
,
Juskiewicz J.
), s. 385-391
artykuł:
Zastosowanie bioluminescencyjnego pomiaru ATP do oceny poziomu higieny w gospodarstwach domowych
(
Tworko M.
,
Markucinska A.
,
Wegrzynek A.
), s. 392-399
artykuł:
Problematyka zywnosciowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
), s. 400-401
artykuł:
XII Sesja Sekcji Mlodej Kadry Naukowej PTTZ 'Jakosc i prozdrowotne cechy zywnosci'
(
Solowiej B.
), s. 406-408
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.