Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Tom - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Tytuł artykułu
58
Czasopismo
Zeszyty Naukowe. Politechnika Łódzka. Chemia Spożywcza i Biotechnologia
Wydawca
-
Rocznik
1998
Identyfikatory
Zawartość wolumenu
58
artykuł:
Wyklad inauguracyjny - rok akademicki 1997-1998, Wydzial Chemii Spozywczej i Biotechnologii Politechniki Lodzkiej, 30.09.1997 r. Zywnosc XXI wieku. Jaka zywnosc beda preparowac absolwenci Wydzialu Chemii Spozywczej i Biotechnologii Politechniki Lodzkiej? Rocznik 2002
(
Twardowski T.
), s. 5-9
artykuł:
Immunoenzymatyczne metody oznaczania sladowych ilosci pestycydow triazynowych oraz glutenu w zywnosci
(
Maslowska J.
), s. 11-28
artykuł:
Pozakomorkowe proteinazy bakterii z rodzaju Bacillus
(
Trzmiel T.
), s. 29-47
artykuł:
A short synthesis of new ketone with amber-like odour from longifolene
(
Kula J.
,
Masarweh A.
), s. 49-52
artykuł:
Glucose assay in food products in flow system with glucose electrode
(
Przybyt M.
), s. 53-67
artykuł:
Wplyw skladu weglowodanowego syropow skrobiowych na jakosc i trwalosc wyrobow piankowych
(
Nebesny E.
,
Pierzgalski T.
,
Rosicka J.
), s. 69-94
artykuł:
Wplyw oddzialywania fal wysokiej czestotliwosci na stopien retencji wybranych skladnikow ziemniaka w procesie jego suszenia
(
Krysiak W.
,
Iciek J.
), s. 95-109
artykuł:
Wplyw obrobki enzymatycznej tytoniu mieszanina preparatow Proteopol BP-S i Pektopol PT na wlasciwosci organoleptyczne i zawartosc substancji szkodliwych w dymie
(
Olejniczak W.
,
Patyk E.
), s. 111-121
artykuł:
Wplyw obrobki tytoniu Pektopolem PT na wlasciwosci organoleptyczne i zawartosc substancji szkodliwych w dymie
(
Olejniczak W.
,
Patyk E.
), s. 123-137
artykuł:
Otrzymywanie i regeneracja sferoplastow bakterii Zymomonas mobilis
(
Piotrowska M.
,
Szopa J. S.
), s. 139-147
artykuł:
Nizyna jako konserwant zywnosci
(
Wiedlocha M.
,
Maslowska J.
), s. 149-164
artykuł:
Cyjanowodor w wyrobach spirytusowych otrzymywanych z owocow pestkowych
(
Balcerek M.
), s. 165-176
artykuł:
Badanie szybkosci wzrostu krysztalow sacharozy w wygrzewanych roztworach czystych
(
Grabka J.
,
Wawro P.
), s. 177-187
artykuł:
Oznaczanie selenu w materialach biologicznych. Przeglad wybranych metod
(
Bryszewska M.
,
Peczkowska B.
), s. 189-213
artykuł:
Aktualne kierunki poszukiwan technologii produkcji bezwodnego bioetanolu jako komponentu paliw silnikowych
(
Burczyc J.
), s. 215-226
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.