Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Żywność Nauka Technologia Jakość
Rocznik
2006
Tom
13
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Wplyw dodatku sacharydow na wlasciwosci reologiczne skrobi modyfikowanych
(
Fortuna T.
,
Galkowska D.
), s. 5-17
artykuł:
Wlasciwosci preparatow skrobi ziemniaczanej poddanej modyfikacjom chemicznym i prazeniu
(
Zdybel E.
), s. 18-31
artykuł:
Wplyw dodatkow stabilizujacych kinetyke inaktywacji cieplnej alfa-amylazy z Aspergillus oryzae
(
Samborska K.
), s. 32-38
artykuł:
Wplyw pektyn niskometylowanych na zawartosc antocyjanow i polifenoli ogolem oraz ich aktywnosc przeciwrodnikowa oznaczona EPR w sokach truskawkowych
(
Wolniak M.
,
Kalisz S.
), s. 39-46
artykuł:
Ocena jakosci przecierow z truskawek odmiany Kent
(
Skupien K.
,
Wojcik-Stopczynska B.
), s. 47-58
artykuł:
Wplyw obrobki enzymatycznej miazgi owocow jagodowych na zawartosc polifenoli i aktywnosc przeciwutleniajaca soku
(
Szajdek A.
,
Dabkowska E.
,
Borowska E. J.
), s. 59-67
artykuł:
Aktywnosc przeciwutleniajaca i zawartosc zwiazkow fenolowych w suszach z owocow borowki wysokiej [Vaccinium corymbosum L.]
(
Scibisz I.
,
Mitek M.
), s. 68-76
artykuł:
Wplyw wybranych przeciwutleniaczy na stabilnosc barwy napojow bezalkoholowych z dodatkiem beta-karotenu
(
Dluzewska E.
,
Szterk A.
), s. 77-89
artykuł:
Porownanie wplywu acetylacji na wlasciwosci funkcjonalne hydrolizatow bialkowych otrzymanych z nasion roslin straczkowych
(
Kowalczyk D.
,
Stryjecka M.
,
Baraniak B.
), s. 90-99
artykuł:
Wzrost i przezywalnosc bakterii jogurtowych w retentatach UF mleka
(
Kycia K.
,
Ziarno M.
), s. 100-109
artykuł:
Wplyw dodatku mleczanu wapnia na rozwoj bakterii fermentacji mlekowej w bulionie MRS i w mleku
(
Ziarno M.
,
Wieclawski S.
), s. 110-119
artykuł:
Badania nad przezywalnoscia bakterii Lactobacillus casei KN29 w napoju sojowym
(
Zielinska D.
), s. 120-127
artykuł:
Wlasciwosci sorpcyjne modelowych odzywek sproszkowanych
(
Poszytek K.
,
Lenart A.
), s. 128-135
artykuł:
Wlasciwosci bialek preparatow czesci bialkowej jaja w procesie utleniania
(
Worobiej E.
,
Wolosiak R.
,
Chwalisz M.
), s. 136-144
artykuł:
Badanie metoda dynamiczna zmian wlasciwosci lepkosprezystych miesa wywolanych ogrzewaniem
(
Balejko J. A.
), s. 145-153
artykuł:
Charakterystyka wybranych majonezow oraz wplyw temperatury i czasu przechowywania na ich stabilnosc
(
Gruczynska E.
,
Kowalski B.
,
Kowalska M.
,
Smiechowski K.
), s. 154-166
artykuł:
Rola zewnatrzkomorkowych bialek w procesie adhezji Proteus vulgaris do powierzchni stali nierdzewnej
(
Myszka K.
,
Czaczyk K.
), s. 167-176
artykuł:
Problematyka zywnosciowa w ustawodawstwie polskim i unijnym
(
Morkis G.
,
Karas W.
), s. 177-182
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.