Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Nauka Przyroda Technologie. Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu
Rocznik
2009
Tom
03
Numer
4
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
4
artykuł:
Effect of pressure and sample weight on free water content in beef estimated according to Grau-Hamm method using computer image analysis
(
Modzelewska-Kapitula M.
,
Cierach M.
)
artykuł:
Zywnosc dla dzieci - podstawowe kryteria oceny
(
Weker H.
,
Wiech M.
)
artykuł:
Wplyw dodatkow pochodzenia roslinnego na wybrana ceche sensoryczna serkow twarogowych
(
Stankiewicz J.
,
Steinka I.
,
Grajewska M.
)
artykuł:
Wplyw parametrow procesu na przebieg suszenia konwekcyjno-mikrofalowego spienionego przecieru jablkowego
(
Jakubczyk E.
,
Gondek E.
)
artykuł:
Dynamika zmian kwasowosci jogurtu z dodatkiem produktow zbozowych podczas chlodniczego przechowywania
(
Cais-Sokolinska D.
,
Dankow R.
,
Pikul J.
)
artykuł:
Porownanie technik oczyszczania ekstraktow z zywnosci zawierajacej pestycydy chloroorganiczne oraz anality z grupy PCB
(
Beyer A.
,
Biziuk M.
)
artykuł:
Zastosowanie chemicznie i fizycznie modyfikowanych skrobi jako napelniaczy polietylenowych kompozytow
(
Paukszta D.
,
Leja K.
,
Sobocinska K.
,
Lewandowicz G.
)
artykuł:
Study of interrelation between chosen slaughter value traits of pigs and marbling of muscles
(
Grzeskowiak E.
,
Lisiak D.
,
Borzuta K.
,
Borys A.
,
Strzelecki J.
)
artykuł:
Wykorzystanie popluczyn mleczarskich w celu odzyskania masy bialkowej
(
Dankow R.
,
Cais-Sokolinska D.
,
Pikul J.
)
artykuł:
Zagospodarowanie odpadowych tluszczow zwierzecych metodami enzymatycznymi
(
Lubiewski Z.
,
Gandecka A.
,
Mikolajczak K.
,
Lewandowicz G.
)
artykuł:
Ocena zawartosci mikotoksyn w zbozach paszowych i paszach metoda immunoenzymatyczna
(
Cegielska-Radziejewska R.
,
Szablewski T.
,
Karolczak K.
,
Kaczmarek A.
,
Kijowski J.
)
artykuł:
Wplyw dodatku chlorku sodu na wlasciwosci reologiczne pian otrzymanych z preparatow bialek serwatkowych
(
Nastaj M.
)
artykuł:
Zastosowanie metody fluorymetrycznej w ocenie skutecznosci pasteryzacji mleka krowiego, koziego i serow
(
Rola J. G.
,
Sosnowski M.
)
artykuł:
Wplyw dodatku trehalozy na wybrane cechy jakosciowe i trwalosc bulek pszennych
(
Korzeniowska-Ginter R.
)
artykuł:
Zmiany barwy jablek odwadnianych osmotycznie i nasycanych kwasem askorbinowym
(
Kowalska H.
,
Lenart A.
,
Wojnowski M.
)
artykuł:
Influence of geosmin, dimethyl trisulfide, 2- and 3-methylbutan-1-ol on raw spirits quality
(
Biernacka P.
,
Plutowska B.
,
Wardencki W.
)
artykuł:
Charakterystyka mleka pasteryzowanego poddanego enzymatycznej hydrolizie laktozy
(
Dankow R.
,
Cais-Sokolinska D.
,
Pikul J.
)
artykuł:
Zmiany zawartosci likopenu oraz aktywnosci przeciwrodnikowej w czasie przechowywania przetworow pomidorowych
(
Szwajgier D.
,
Czernecki T.
,
Czernecka M.
,
Targonski Z.
)
artykuł:
Wlasciwosci reologiczne i topliwosc analogow serow topionych z dodatkiem izolatu bialek serwatkowych
(
Solowiej B.
)
artykuł:
Prognozowanie bezpiecznego okresu trwalosci farszu do produkcji pasztetu
(
Szablewski T.
,
Cegielska-Radziejewska R.
,
Kaczmarek A.
,
Kijowski J.
,
Zabielski J.
)
artykuł:
Wplyw izolacji i obrobki termicznej na strawnosc skrobi grochu
(
Piecyk M.
,
Godlewska M.
)
artykuł:
Wplyw stopnia dojrzalosci na parametry fizyczno-chemiczne i zawartosc zwiazkow polifenolowych w wybranych odmianach sliwek [Prunus domestica]
(
Walkowiak-Tomczak D.
)
artykuł:
Wlasciwosci zeli skrobiowych z dodatkiem wybranych kwasow spozywczych
(
Galkowska D.
,
Lepa K.
,
Fortuna T.
)
artykuł:
Badanie aktywnosci przeciwbakteryjnej rozmarynu lekarskiego [Rosmarinus officinalis]
(
Hac-Szymanczuk E.
,
Roman J.
,
Bednarczyk K.
)
artykuł:
Influence of Cynara cardunculus in the Pleurotus eryngii yield
(
Ramos A. C.
,
Sapata M. L.
,
Ferreira A.
,
Andrada L.
,
Candeias M.
)
artykuł:
Ocena towaroznawcza czekolad wysokokakaowych
(
Kowalska J.
,
Maloszewska E.
)
artykuł:
Wplyw dodatku wolnego kwasu linolowego na zawartosc CLA oraz rozwoj bakterii mlekowych w ukladach serow modelowych z Lactobacillus acidophilus
(
Bzducha-Wrobel A.
,
Obiedzinski M.
)
artykuł:
Nowe sposoby fizykochemicznej modyfikacji lizozymu
(
Lesnierowski G.
)
artykuł:
Ksztaltowanie sie zawartosci zwiazkow azotowych w mleku klaczy i kumysie oraz ich liofilizatach
(
Dankow R.
,
Cais-Sokolinska D.
,
Pikul J.
)
artykuł:
Wysokotemperaturowa bioremediacja sciekow z przemyslu ziemniaczanego z wykorzystaniem mieszanej kultury bakteryjnej
(
Nowak J.
,
Lasik M.
)
artykuł:
The effect of modified atmosphere packaging conditions on quality of minimally processed kale
(
Bieganska-Marecik R.
,
Radziejewska-Kubzdela E.
)
artykuł:
Changes in pork muscles structure parameters in the course of curing and pasteurisation
(
Gajewska-Szczerbal H.
,
Krzywdzinska-Bartkowiak M.
,
Jarmolowska-Jurczyszyn D.
)
artykuł:
Comparison of oxidative stability of different edible oils
(
Gromadzka J.
,
Wardencki W.
)
artykuł:
Porownanie wybranych wlasciwosci miodow pszczelich jasnych i ciemnych
(
Majewska E.
)
artykuł:
Wplyw czasu zapiekania na jakosc bulek kajzerek w technologii odroczonego wypieku
(
Sobczyk M.
,
Malon A.
)
artykuł:
Ocena dynamiki i wydajnosci procesu produkcji kwasu octowego z glukozy z uzyciem drozdzy Brettanomyces bruxellensis
(
Lasik M.
,
Gumienna M.
,
Nowak J.
)
artykuł:
Wplyw dodatku produktow owsianych na jakosc pieczywa pszennego
(
Wolska P.
,
Ceglinska A.
,
Rudzinska A.
)
artykuł:
Wlasciwosci sorpcyjne modelowych liofilizatow mleka klaczy
(
Cais-Sokolinska D.
,
Dankow R.
,
Pikul J.
)
artykuł:
Stabilnosc i jakosc barwy sera mozzarella w trakcie przechowywania
(
Cais-Sokolinska D.
,
Dankow R.
,
Pikul J.
)
artykuł:
Slodycz trehalozy w roztworach wodnych i sokach owocowych
(
Korzeniowska-Ginter R.
)
artykuł:
Wplyw dodatku ekstraktow z lisci milorzebu dwuklapowego na stabilnosc oksydacyjna lipidow farszu pierogow miesnych przechowywanych w warunkach chlodniczych
(
Flaczyk E.
,
Kobus-Cisowska J.
,
Jeszka M.
)
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.