Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
1994
Tom
27
Numer
1
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
1
artykuł:
Wskazniki toksykologiczne stosowane do oceny ryzyka zdrowotnego narazenia na substancje chemiczne Cz.I. Ocena ryzyka zdrowotnego narazenia na substancje niekancerogenne
(
Rolecki R.
,
Konczalik J.
,
Dutkiewicz T.
), s. 1-9
artykuł:
Oznaczanie w materiale biologicznym debryzochiny i 4-hydroksydebryzochiny jako biomarkerow genetycznie uwarunkowanych przemian oksydacyjnych
(
Mielczarska J.
,
Banaszewska G.
,
Burska-Szajfler D.
,
Lutz W.
), s. 11-16
artykuł:
Wplyw odmiany i stopnia dojrzalosci nasion na zawartosc azotanow i azotynow w swiezym i konserwowanym bobie
(
Lisiewska Z.
,
Kmiecik W.
,
Jaworska G.
,
Gebczynski P.
), s. 17-22
artykuł:
Zawartosc azotanow, azotynow i witaminy C w jadalnych i odrzucanych czesciach wybranych warzyw
(
Borawska M.
,
Omieljaniuk N.
,
Markiewicz R.
,
Kasialis A.
), s. 23-27
artykuł:
Zawartosc rteci w mleku i jego przetworach
(
Gajewska R.
,
Nabrzyski M.
,
Kania P.
), s. 29-31
artykuł:
Zawartosc rteci w grzybach Agaricus sp. z terenu Gdanska
(
Falandysz J.
,
Szajek L.
), s. 33-36
artykuł:
Metale w miesniach skarpa Psetta maxima z Zatoki Gdanskiej
(
Falandysz J.
), s. 37-39
artykuł:
Badania zawartosci niektorych pierwiastkow sladowych w produktach spozywczych krajowego pochodzenia. Cz.XVI. Zawartosc olowiu,kadmu,chromu,cynku,manganu,miedzi,niklu i zelaza w koncentratach obiadowych
(
Bulinski R.
,
Bloniarz J.
), s. 41-48
artykuł:
Niektore odczyny cytochemiczne w granulocytach pracownikow narazonych na mieszane szkodliwosci zawodowe zawierajace mangan
(
Misiewicz A.
,
Karmolinski M.
,
Radwan K.
,
Gonciarz R.
), s. 49-52
artykuł:
Adsorpcja w ukladzie rownowagowym fluorek - fosforan na anionicie amberlit IR-45
(
Rozen M.
,
Paszkiewicz K.
,
Machoy Z.
), s. 53-57
artykuł:
Badania jakosci ziarna pszenzyta ozimego traktowanego herbicydami
(
Makarska E.
), s. 59-62
artykuł:
Zawartosc karotenoidow i chlorofili w koncentratach bialkowych otrzymanych z roznych roslin
(
Bubicz M.
,
Baraniak B.
,
Perucka I.
), s. 63-66
artykuł:
Zmiany zawartosci niektorych metali w osoczu i watrobie szczurow poddanych dzialaniu prokainamidu i selenu
(
Danch A.
,
Magner-Wrobel K.
,
Drozdz M.
,
Toborek M.
), s. 67-71
artykuł:
Zawartosc manganu , miedzi, cynku i zelaza w krajowych przetworach zbozowych i pieczywie
(
Falandysz J.
,
Kotecka W.
), s. 73-75
artykuł:
Zawartosc manganu, miedzi, cynku i zelaza w produktach nabialowych, odzywkach dla dzieci i slodyczach
(
Falandysz J.
,
Kotecka W.
), s. 77-79
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.