Przejdź do menu głównego
Przejdź do treści
PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Wydawca
-
Czasopismo
Bromatologia i Chemia Toksykologiczna
Rocznik
2010
Tom
43
Numer
3
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
3
artykuł:
Pierwiastki szkodliwe dla zdrowia w herbacie - ocena zagrozenia dla zdrowia
(
Wojciechowska-Mazurek M.
,
Starska K.
,
Mania M.
,
Rebeniak M.
,
Karlowski K.
), s. 233-239
artykuł:
Zawartosc szczawianow w preparatach ziolowych o dzialaniu uspokajajacym, odstresowujacym i wspomagajacym leczenie skutkow stresu
(
Sperkowska B.
,
Bazylak G.
), s. 240-248
artykuł:
Oznaczenie witaminy C w sokach i suplementach diety z wykorzystaniem HPLC
(
Lebiedzinska A.
,
Czaja J.
,
Najmowicz M.
,
Petrykowska K.
,
Szefer P.
), s. 249-254
artykuł:
Ocena zawartosci witaminy D w calodziennych racjach pokarmowych doroslych Polakow
(
Lebiedzinska A.
,
Rypina M.
,
Czaja J.
,
Petrykowska K.
,
Szefer P.
), s. 255-259
artykuł:
Wrazliwosc paleczek Salmonella wyizolowanych z zywnosci z terenu Polski na wybrane chemioterapeutyki
(
Maka L.
,
Sciezynska H.
,
Grochowska A.
,
Pawlowska K.
,
Windyga B.
,
Karlowski K.
), s. 260-265
artykuł:
Ocena narazenia na Cronobacter sakazakii w preparatach do poczatkowego zywienia niemowlat w Polsce
(
Sciezynska H.
,
Gorecka K.
,
Grochowska A.
,
Pawlowska K.
,
Windyga B.
,
Maka L.
,
Karlowski K.
), s. 266-269
artykuł:
Parametry antropometryczne a ryzyko stresu oksydacyjnego w grupie osob stosujacych 'optymalny' model zywienia
(
Boleslawska I.
,
Przyslawski J.
,
Chuchracki M.
,
Szczepanik A.
,
Zwirska J.
), s. 270-275
artykuł:
Profil lipidowy oraz parametry stresu oksydacyjnego w grupie kobiet i mezczyzn stosujacych 'optymalny' model zywienia
(
Boleslawska I.
,
Przyslawski J.
,
Szczepanik A.
,
Chuchracki M.
,
Zwirska J.
), s. 276-280
artykuł:
Kadm, olow i nikiel w calodobowych racjach pokarmowych z placowek zbiorowego zywienia
(
Marzec Z.
,
Lukasiewicz M.
), s. 281-286
artykuł:
Wplyw suplementacji preparatami witaminowo-mineralnymi na calkowite pobranie wapnia i magnezu w grupie studentow lubelskich uczelni
(
Marzec Z.
,
Koch W.
,
Marzec A.
), s. 287-292
artykuł:
Skladniki regulacyjne racji pokarmowych mlodziezy mieszkajacej w internatach na terenie powiatu sokolskiego
(
Szczerbinski R.
,
Markiewicz-Zukowska R.
,
Karczewski J.
), s. 293-299
artykuł:
Wplyw termooksydacyjnych zmian na proces trawienia in vitro oleju rzepakowego i frytury 'Pan Max' w obecnosci resweratrolu i azotanow
(
Pokorska-Lis G.
,
Tokarz A.
,
Florczykiewicz K.
), s. 300-308
artykuł:
Dobor warunkow chromatograficznych rozdzielania i oznaczania teobrominy w suplementach diety
(
Grembecka M.
,
Szpryngier M.
,
Zabielska B.
,
Szefer P.
), s. 309-313
artykuł:
Wplyw suplementacji diety CLA na profil kwasow tluszczowych w surowicy krwi szczurow w warunkach procesu nowotworowego
(
Bialek A.
,
Tokarz A.
,
Kazimierska W.
,
Bielecki W.
), s. 314-322
artykuł:
Niestabilnosc mikrosatelitarna jako marker w badaniach wplywu skladnikow diety na powstawanie nowotworow
(
Bobrowska B.
,
Tokarz A.
,
Kaminska M.
), s. 323-329
artykuł:
Tluszcze diety a zawartosc HETE i HODE w mikrosomach watrobowych szczurow
(
Jelinska M.
,
Tokarz A.
,
Brzoska J.
), s. 330-335
artykuł:
Wplyw procesow termooksydacyjnych i nowotworowych na zawartosc wybranych pierwiastkow w tkankach szczurow
(
Skrajnowska D.
,
Polec A.
,
Tokarz A.
), s. 336-342
artykuł:
Dieta a zawartosc kadmu i olowiu w krwi pacjentow z choroba Hashimoto
(
Borawska M. H.
,
Socha K.
,
Dziemianowicz M.
,
Soroczynska J.
), s. 343-348
artykuł:
Stezenie magnezu w surowicy osob starszych z regionu Podlasia
(
Markiewicz-Zukowska R.
), s. 349-353
artykuł:
Ochronny wplyw N-acetylocysteiny na prooksydacyjne i proapoptotyczne dzialanie tiuramu w komorkach V79 chomika chinskiego
(
Kurpios-Piec D.
,
Grosicka-Maciag E.
,
Czeczot H.
,
Szumilo M.
,
Grzela T.
,
Rahden-Staron I.
), s. 354-361
artykuł:
Ocena wybranych produktow spozywczych w aspekcie mozliwosci ich stosowania w diecie bezglutenowej. Cz.I. Zawartosc glutenu [gliadyny] w wybranych produktach spozywczych
(
Wojtasik A.
,
Daniewski W.
,
Kunachowicz H.
), s. 362-371
artykuł:
Podaz wybranych witamin oraz skladnikow mineralnych w calodziennych racjach pokarmowych osob zatrudnionych w przemysle ciezkim
(
Bronkowska M.
,
Biernat J.
,
Wojciechowska M.
), s. 372-381
artykuł:
Ocena czestosci spozycia wybranych zrodel blonnika pokarmowego oraz ich zwiazku z masa ciala studentow
(
Szczepanska J.
,
Wadolowska L.
,
Slowinska M. A.
,
Niedzwiedzka E.
,
Bieganska J.
), s. 382-390
artykuł:
Charakterystyka jakosci miodow wielokwiatowych z roznych regionow Polski
(
Majewska E.
,
Kowalska J.
,
Jezewska A.
), s. 391-397
artykuł:
Miedz, mangan, cynk i zelazo w kwiatach, owocach, nasionach i korzeniach roslin leczniczych
(
Ulewicz-Magulska B.
,
Wesolowski M.
), s. 398-405
artykuł:
O bezpieczenstwie zywnosci ekologicznej
(
Gertig H.
), s. 406-414
artykuł:
Akrylamid - powstawanie, wlasciwosci fizykochemiczne i biologiczne
(
Zyzelewicz D.
,
Nebesny E.
,
Oracz J.
), s. 415-427
artykuł:
Rola chromu w etiopatogenezie wybranych chorob
(
Krzysik M.
,
Grajeta H.
), s. 428-435
artykuł:
Ksztaltowanie sie zawartosci styrenu na stanowiskach pracy w stoczniach jachtowych oraz wplyw na zdrowie czlowieka
(
Kluska M.
,
Fiszer A.
,
Marciniuk-Kluska A.
,
Chrzascik I.
), s. 436-444
artykuł:
Skladniki wyrobow perfumeryjnych zawierajacych zielona herbate analizowane technika GC-MS
(
Borowiecka J.
,
Wesolowski W.
), s. 445-451
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.